50 minuuttia Levante jaksoi juosta Barcelonan perässä. Sitten Barca teki 10 minuutissa kolme maalia ja ratkaisi ottelun. Pöytäkirjaan merkittiin sekä tuttuja että tuntemattomampia maalintekijöitä. Katalaanien maaleista vastasivat Marc Bartra, Neymar ja Lionel Messi, joka ampui yhden rangaistuspotkun maaliin mutta epäonnistui toisessa. Levanten ainokaisen viimeisteli Víctor Casadesús. Loppulukemat kirjattiin Barcalle 4-1.

Barcelonan avauskokoonpanossa oli muutamia muutoksia normaaliin verrattuna. Loukkaantumisestaan toipunut Dani Alves aloitti oikeana pakkina. Lepuutettujen Andrés Iniestan ja Luis Suárezin tilalla pelasivat nuoret Munir El Haddadi ja Sandro Ramírez. Mielenkiintoista oli se, että Sandro aloitti sentterinä, Munir oikealla ja Messi Iniestan paikalla keskikentällä.

Ensimmäisistä minuuteista lähtien oli selvää, että Luis Enrique oli antanut Messille melko vapaan rooliin Barcan hyökkäyspelaamisessa. Barcelona pyöritti palloa lähellä 5-3-2-systeemillä pelanneen Levanten maalia. Messi etsi tyhjiä tiloja suurimmaksi osaksi kymppialueelta. Numerosarjana Barcelona pelasi jotakuinkin ryhmityksellä 4-2-1(Messi)-3.

Messi luomassa maalitilanteita

Pelipaikan suhteen uusi kokeilu ei tuntunut tahtia hidastavan. Vartin kohdalla ottelun ensimmäiseen maalipaikkaan pääsi juuri Messi. Kirppu harhautti ensimmäisen puolustajan tilanteesta ulos, mutta laukaus kilpistyi lihamuuriin. Irtopallo pomppi Messille, jonka oikean jalan nostoyritys jäi vaisuksi.

Kuutisen minuuttia myöhemmin Barcelonan neljä ylintä pelaajaa pyrki hyökkäämään nopeasti. Messi syötti keskikaistalta pallon Neymarin juoksulinjalle. Brasilialaisen vasemman jalan laukaus epäonnistui ja painui reilusti takatolpan ohi.

Ghilasin, Munirin ja Messin tilaisuudet

Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen Levante onnistui luomaan vaarallisen tilanteen Barcelonan maalille. Nabil Ghilas pääsi jo ohi Javier Mascheranosta, mutta laukaus epäonnistui täysin.

Lähes heti perään Barca-vahti Marc-André ter Stegen latasi pallon kauas, ja Munir pääsi paahtamaan oikealta kaistalta kohti Levante-maalia. Pallo karkasi harhautuksen jälkeen, eikä nuorukainen saanut kunnollista laukausta aikaan.

Seuraavassa tilanteessa oli nuorukaisista mukana Sandro. Messi haki 20-vuotiaalta seinän ja laukoi kohti maalia. Rubénin torjuma irtopallo tuli Sandrolle, joka laukoi ohi. Pari minuuttia myöhemmin Messi puski Alvesin lähettämän keskityksen yli maalin. Avausjakson viimeisessä tilanteessa Messi laukoi vapaapotkun 18 metristä yli maalin.

Barcelonan 10 minuutin tehohetki

Toinen jakso ehti vanhentua vajaa viisi minuuttia, kun Barcelona siirtyi johtoon. Levante oli juuri saanut riistettyä pallon kotijoukkueelta ja pyrki lähtemään eteenpäin. Ivan Rakitic luki tilanteen erinomaisesti ja katkaisi syötön. Pallo Messille, joka nosti pelivälineen maalin eteen. Maalille noussut Bartra otti rinnallaan pallon haltuun ja suti etukulmasta lukemat 1-0:aan. Maali oli Bartran uran viides Barcelonan edustusjoukkueessa.

Lähes heti perään 2-0-maali oli hyvin lähellä. Messi lähetti keskikaistalta pitkän diagonaalisyötön puolustuslinjan selustaan leikanneelle Neymarille, joka ei aivan kunnolla yltänyt palloon.

Seuraavaa paikkaa Neymar ei hukannut. Tällä kertaa Barcelona hyökkäsi hitaasti. Peliväline pelattiin oikeaan laitaan, mistä se keskitettiin maalille. Veräjänvartija Rubén ylsi vain puolittain palloon ja sohi sen suoraan Neymarille. Hyökkääjän ensimmäinen laukaus kilpistyi blokkiin, mutta toinen painui parin kimmokkeen kautta sisään.

Lopullinen ratkaisu nähtiin tunnin pelin kohdalla. Ángel Trujillo kaatoi boksissa tarpeettomasti Neymarin, ja pallo vietiin pisteelle. Messi laukoi rangaistuspotkun maalin kattoon.

Ter Stegenin ja Messin virheet

Viitisen minuuttia Messin maalin jälkeen Levante nousi maalin päähän. Ter Stegen nyrkkeili ohi keskityspallosta, joka putosi Víctor Casadesúsille. Vain pari minuuttia aiemmin sisään vaihdetun Casadesúsin tarvitsi vain putata pallo tyhjiin.

Noin vartti ennen täyttä aikaa Levante-puolustus syyllistyi toiseen typerään rikkeeseen rangaistusalueella. Tällä kertaa Zouhair Feddal veti olkapäästä nurin Messin, joka laukoi tilannetta seuranneen rangaistuspotkun yli maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotiyleisö vaati jo kolmatta pilkkua. Rakitic ryöväsi pallon Levanten alimpana pelaajana olleelta Juanfranilta. Kroatialainen kompuroi Juanfranin käsittelyssä nurin, mutta tällä kertaa ei rangaistuspotkua tullut.

Pelikellon näyttäessä täyttä aikaa Messi kuittasi epäonnistuneen rangaistuspotkunsa. Kirppu liikkui paitsiolinjassa, mihin hän sai syötön. Siitä alkoi pujottelu, jonka aikana Messi niputti neljä puolustajaa. Soolojuoksu päättyi laukaukseen, joka painui alakulmaan.

Barcelonalla ei pistemenetyksiä

Voiton ansiosta Barcelonan voittoputki tämän kauden La Ligassa pysyy koskemattomana. Katalaanit johtavat sarjaa kahden pisteen erolla ennen Real Madridia, Celta Vigoa ja Villarrealia. Vain kaksi pistettä kerännyt Levante on toiseksi viimeisenä.

Barcelona-Levante-ottelun kanssa pelattiin samaan aikaan myös Las Palmasin ja Rayo Vallecanon välillä. Rayo nappasi kauden ensimmäisen voittonsa lukemin 1-0. Ottelun ainoan osuman viimeisteli Javi Guerra. Syötön tarjoili Roberto Trashorras. Rayo nousi neljään pisteeseen ja sijalle 12. Las Palmasilla on kasassa kaksi pistettä.