Euroopan pakolaiskriisi vaikuttaa myös espanjalaiseen jalkapalloon. Reilu viikko sitten maailmalla levisi videokuvaa unkarilaisesta tv-kuvaajasta Petra Lázlosta, joka kampitti nuorta lasta sylissään kantaneen syyrialaispakolaisen. Tapahtuma kuvattiin unkarilaisella pellolla lähellä Serbian rajaa, kun pakolaisjoukko juoksi poliisia karkuun.

Tapahtuma on ainakin jossain määrin kertomus siitä, kuinka hyvä voittaa pahan. Tiettävästi Lázlo sai tekonsa jälkeen potkut N1TV-kanavalta. Vastaavasti kampitettu syyrialainen Osama Abdul Mohsen pääsee CENAFE-valmentajakoulun kautta juniorivalmentajaksi Getafe CF:ään.

Mohsen on aiemmin työskennellyt Syyrian pääsarjassa pelaavan al-Fotuwa SC:n riveissä. Miehen tausta paljastui, kun kansainvälinen media heräsi Lázlon kanssa sattuneeseen välikohtaukseen. Mohsenin lisäksi hänen 7-vuotias poikansa Zaid pääsee mukaan Getafe CF:n toimintaan.

– Työskentelemme Getafe CF:n kanssa, jotta Osama Abdul Mohsen voi pitää harjoituksia ja hänen poikansa Zaid voi pelata joukkueessa. Kuka tietää, ehkä tulevaisuudessa tällaista voi tapahtua jossain toisessakin espanjalaisessa seurassa, Getafen kaupungin pormestari Sara Hernández sanoi Goal.com-sivuston mukaan.

– Valitettavasti he tulivat tunnetuiksi siitä, että journalisti kampitti heidät. Se osoitti muukalaisvihaa ja suvaitsemattomuutta. Getafe antaa heille (Mohsenille ja Zaidille) kaiken huomion, jota he tarvitsevat.