Rayo Vallecanon alkukausi on ollut odotetun vaikea. Suuri osa pelaajistosta vaihtui kesän aikana, eikä Paco Jémez ole vielä saanut iskostettua pelitapaansa uuteen ryhmään. La Ligan kolmannen kierroksen päättäneessä ottelussa Rayo hävisi kotikentällään Deportivo La Coruñalle maalein 1-3.

Depor siirtyi johtoon jo seitsemännellä peliminuutilla. Luis Alberto lähetti vasemmalta laidalta erinomaisen keskityksen, ja keskikenttäpelaaja Celso Borges puski vaikeasta asennosta pallon alakulmaan.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin Rayo nousi tasoihin. Oma pelaaja antoi Raúl Baenan syötön mennä ohitseen. Kasvotusten maalivahdin kanssa päässyt Adrián Embarba sijoitti tarkasti alakulmaan.

Lähes heti perään Rayon puolustus sähläsi purkupallon suoraan Albertolle, joka haki tilaa oikealle jalalleen ja laukoi lukemat 2-1:een. Tunnin kohdalla syntynyt 3-1-maali noudatteli samankaltaista kaavaa. Rayo-toppari syötti suoraan Pedro Mosqueralle, joka pelasi nopeasti pystyyn Lucas Pérezille. Depor-kärki kuljetti palloa hetken kohti maalia ja sijoitti alakulmaan.

Rayon takaa-ajo tyrehtyi viimeistään 77. minuutilla, kun Patrick Ebert ajettiin suoralla punaisella ulos. Ulosajo tuli tuomarille protestoimisesta, joten Ebertiä saattaa odottaa gerardpiquémäinen pelikielto. Barca-toppari sai kauden alla neljän pelin pannan protestoinnista.

Depor on aloittanut kauden hyvin. Kolmen kierroksen jälkeen se on yksi sarjan seitsemästä tappiottomasta joukkueesta. Joukkueen pistepotti näyttää viittä ja sarjasijoitus on seitsemäs. Rayo puolestaan kahlaa yhden pisteen voimin toiseksi viimeisenä. Joukkue on onnistunut tekemään vasta yhden maalin.