Brittilehti Daily Mail julkaisee verkkosivuillaan maistiaisia Steven Gerrardin omaelämäkerrasta. Teoksessaan Gerrard kertoo, että Real Sociedad oli hänen perässään viime kaudella.

– Ennen kun kerroin julkisesti (Liverpoolin jättämisestä), muut seurat olivat jo kuulleet, että olin lähtökuopissa, Gerrard paljastaa.

– Ensimmäinen tarjous tuli Besiktasilta, jota tuolloin valmensi Slaven Bilic. Monaco oli seuraava. He olivat liikkeellä tosissaan. Paris Saint-Germain oli myös hyvin kiinnostunut. (La Realin päävalmentaja) David Moyes soitti agentilleni pari kertaa kysyäkseen, kiinnostaisiko minua pelata Real Sociedadissa.

Gerrard oli itse usein toisella puolella neuvotteluja. Liverpool-aikoina hänellä oli epävirallinen rooli uusien pelaajien suostuttelussa Anfieldille.

– Se oli sama juttu joka kesä. Seurasta sanottiin, keitä isoja nimiä tavoiteltiin ja minua pyydettin ottamaan heihin yhteyttä. Soittamisen sijaan lähetin aina tekstiviestin. Se tuntui kunnioittavammalta, ja pelaajalla oli mahdollisuus lukea viesti silloin, kun oli sopiva hetki.

– Kohteemme vuonna 2014 oli naurettavan optimistinen. Brendan (Liverpool-manageri Rodgers) pyysi minua puhumaan Toni Kroosin Liverpooliin. Me molemmat ihailimme Kroosia varauksetta. Tiesin, että Real Madrid oli tekemässä tarjousta Bayern Münchenille, joten tunsin oloni vähän kiusaantuneeksi, kun tekstasin Kroosille.

– Saksalainen oli maajoukkueensa kanssa matkalla maailmanmestaruuteen ja Real oli Euroopan mestari. Mutta Jumala rakastaa yrittämistä, joten kokeilin onneani.

– Jotkut maailman parhaista jalkapalloilijoista ovat myös kaikkein kunnioittavimpia. Kroos ei saanut minua tuntemaan itseäni täydeksi idiootiksi. Mutta luonnollisesti, hän allekirjoitti pian sopimuksen Real Madridin kanssa. Meillä oli hyvä, lyhyt tekstiviestien vaihto. Sanoin: ”Hyvin tehty ja onnea”.