Espanja nappasi EM-karsintojen kolmanneksi viimeisellä kierroksella arvokkaan 1-0-vierasvoiton Makedoniasta.

Ottelun ainoa maali nähtiin jo kahdeksannella peliminuutilla. Juan Matan keskitys oikealta laidalta karkasi liiaksi kohti maalia. Pallo leijaili yli maalivahti Tome Pacovskin, kolahti tolppaan, osui Pacovskiin ja kimposi maaliin.

Toinen jokseenkin samanlainen maali oli lähellä hieman myöhemmin, kun Daniel Carvajal keskitti oikealta. Jälleen keskitys karkasi liiaksi eteen ja jälleen pallo osui maalipuihin, nyt Makedonia kuitenkin selvisi ilman takaiskua.

Toisella jaksolla kotijoukkueen tasoitus oli lähellä. Gerard Piqué ei saanut tilannetta purettua, ja Mirko Ivanovski pääsi laukomaan. Piquén joukkuekaveri Sergio Busquets ennätti blokkaamaan laukauksen.

Voiton ansiosta Espanja nousi 21 pisteeseen. Ukrainan kanssa tasapelin pelannut Slovakia on nyt kahden ja Ukraina viiden pisteen päässä lohkokärki Espanjasta. Jäljellä on kaksi ottelua, joten Espanjalle riittää jatkopaikan varmistamiseen voitto seuraavan kierroksen ottelusta Luxemburgia vastaan.

Kokoonpanopuolella nähtiin pari mielenkiintoista asiaa. Ensinnäkin Sergio Ramos voitti Espanjan paidassa 100:nnen maaottelunsa. Lukemalla hän nousi tasoihin Xavin kanssa. Ainoastaan Iker Casillas (118) on kahminut enemmän voittoja maaotteluissa. Tämä siis, kun mukaan lasketaan kaikki pelaajat kaikista maista.

Toinen mielenkiintoinen pointti on se, että Espanjan maalia vartioi Manhcester Unitedissa sivuraiteelle ainakin hetkellisesti joutunut David de Gea. Aiemmin Vicente del Bosque sanoi, ettei de Gea todennäköisesti pääse EM-joukkueeseen, mikäli hän ei pääse pelaamaan Unitedissa tällä kaudella. Ainakaan vielä paikka Espanjan maalinsuulla ei näytä olevan vaarassa.