Viikonloppuna pelattiin maaotteluita monella rintamalla. Meitä suomalaisia lähimpänä ovat EM-karsinnat, joten aloitetaan niistä.

Lauantaina Espanja onnistui nappaamaan tärkeän 2-0-voiton Slovakiasta. Vajaan viiden minuutin kohdalla Espanja pelasi Barcelonalle tutun kuvion. David Silva leikkasi oikealta kaistalta messimäisesti sisään ja nosti pallon boksiin juosseelle Jordi Alballe. Merkkaamatta jäänyt Barca-pakki puski takakulmaan. 25 minuuttia myöhemmin Diego Costa pelattiin läpi. Slovakian maalivahti rikkoi, ja pallo vietiin pisteelle. Andrés Iniesta sijoitti lukemat 2-0:aan.

Voitto nosti Espanjan C-lohkon jaetulle kärkipaikalle yhdessä juuri Slovakian kanssa. Molemmilla on seitsemästä ottelusta 18 pistettä. Paikka jatkokarsinnoissa on jo varma, mutta suora paikka ei, sillä kolmantena oleva Ukraina on vain kolmen pisteen päässä.

Sunnuntaina Hollanti koki karsinnoissa toisen peräkkäisen tappion, kun se hävisi Turkille puhtaasti 0-3. Barcelonan kesähankinta Arda Turan oli vahvasti esillä. Hän tarjoili seitsemän minuutin kohdalla läpisyötön Oguzhan Özyakupille, joka vei kotijoukkueen johtoon. Vajaa 20 minuuttia myöhemmin Arda onnistui itse maalinteossa – tosin Hollannin maalia vartioineen Jasper Cillessenin avustuksella. Loppulukemat niittasi Burak Yilmaz.

Lohkon tilanne on mielenkiintoinen, sillä Islanti ja Tshekki varmistivat jo paikkansa EM-turnauksessa. 12 pistettä saalistanut Turkki on tällä hetkellä kolmantena ja kiinni jatkokarsintapaikassa. Hollanti on ennen kahta viimeistä ottelua kahden pisteen päässä Turkista.

Karsintoja pelattiin viikonloppuna myös Afrikan mestaruusturnauksen osalta. La Liga -pelaajia merkittiin pöytäkirjaan, kun Marokko kaatoi vieraissa São Tomén ja Príncipen maalein 3-0. Avausosumasta vastasi Málagan Nordin Amrabat, ja toisesta Granadan Youssef El Arabi.

Las Palmasin tuore hankinta Mubarak Wakaso puolestaan viimeisteli ottelun ainoan maalin, kun Ghana haki pisteet Ruandasta.