Kun Pedro kesällä siirtyi Barcelonasta Chelseaan, kaikki olivat tavallaan osanneet odottaa sitä. Tai ehkä luultiin, että hyökkääjä siirtyisi Chelsean sijaan Manchester Unitediin, mutta yhtä kaikki, lähtö Barcelonasta oli tietyllä tapaa odotettu.

Lionel Messi, Neymar ja Luis Suárez pelaavat lähes aina, eikä heitä ole kovin helppo ohittaa nokkimisjärjestyksessä. Tie Barcan avaukseen oli yksinkertaisesti tukossa, ja Pedron kohtalo oli istua penkillä.

– Ehkä tärkein keskustelu minun kannaltani oli eräs, jonka pidin Andrésin (Iniesta) kanssa. Silloin näytti siltä, etten olisi lähtenyt, Pedro sanoi Marcan haastattelussa.

– Selitin tilanteeni, joka oli monimutkainen, ja pyysin malttia. Hän ymmärsi ja teki parhaansa kertoakseen seuralle, että jos en ollut onnellinen, seuran kannattaisi auttaa minua lähtemään. Hän käyttäytyi suuren kapteenin ja hienon ystävän tavoin. Se kosketti minua.

Pedro keskusteli tilanteestaan myös parin muun Barca-pelaajan kanssa. Lopuksi Pedro sai soiton vanhalta kapteeniltaan.

– Kerroin tilanteestani Andrésille, Jordi Alballe ja Sergio Busquetsille, lähimmille joukkuekavereilleni. He ymmärsivät.

Xavi soitti onnitellakseen, kun siirto oli tehty.