Kansalliset sarjat ovat tällä hetkellä maaottelutauolla, mutta pelaajille lepoa ei juuri tule. Moni Valioliiga-pelaaja maaottelutauon aikana joko arvokisakarsintoja tai harjoitusmaaotteluita. Katsastetaanpa torstai-illan kattaus läpi.

Real Madridin Gareth Bale puski ottelun ainoan osuman Kyprosta vastaan. Voitto vei Walesin lähelle EM-turnauspaikkaa, sillä maa johtaa B-lohkoa. Jäljellä on kolme ottelua, ja kolmantena oleva Israel on jäänyt viiden pisteen päähän.

Barcelonaan kesällä siirtynyt Arda Turan on kärsinyt lievästä loukkaantumisesta. Turkin maajoukkuejohto sai kuitenkin Barcelonalta luvan ottaa Ardan mukaan otteluun Latviaa vastaan. Ardasta oli hyötyä, sillä hän syötti ottelun avausmaalin. Latvia tasoitti lisäajalla ja pilasi Turkin juhlat. Turkki on A-lohkossa vasta neljäntenä, tosin Islannille hävinnyt Hollanti on vain pisteen Turkkia edellä.

Real Madridin ja Barcelonan keskikentän avainpelaajat eivät onnistuneet pyörittämään Kroatialle voittoa Azerbaidzanista. Real Madridin Luka Modric ja Barcelonan Ivan Rakitic olivat Kroatian avauksessa, minkä lisäksi Realin kesähankinta Mateo Kovacic otettiin toisella puoliajalla sisään. Peli päättyi maalittomaan tasapeliin. Samalla Kroatia menetti H-lohkon kärkipaikan Italialle. Norjakin puhaltaa niskaan vain pisteen päässä.

Harjoituspeleissä Sporting ja Getafe

Maaottelutauon aikana on pelattu myös etenkin pienempien seurojen harjoitusotteluita. La Liga -joukkueiden välienselvittelyssä Sporting Gijón oli Eibaria parempi maalein 1-0. Ottelun ainokaisen viimeisteli 22-vuotias Omar Mascarell.

Getafe puolestaan kaatoi egyptiläisen Al-Ahlyn rangaistuspotkukilpailun jälkeen lukemin 2-1. Varsinaisella peliajalla Getafen 1-1-tasoitusmaalin viimeisteli Pedro León.