Eero Markkanen pelaa loppukauden Rovaniemen Palloseurassa. Tiedon vahvisti Markkasta edustava OrsaSport.

– Kun miettii koko kokonaisuutta, niin ratkaisu Veikkausliigasta ja RoPS:ista vaikuttavat nyt hyvältä, vaikka ratkaisuni ei varmasti ollut ihan odotettu. Mietimme suomalaiset seurat läpi ja RoPS vaikutti parhaalta ratkaisulta tässä tilanteessa. Janne Saksela, mielenkiintoinen sarjasijoitus, seurajohto, joka teki nopean ratkaisun, uusi stadion, mestaruusmahdollisuus sekä hyvä valmentaja. Talous ei muuten ollut tässä millään lailla tärkeä, Markkanen sanoi OrsaSportin tiedotteessa.

Aiemmin kesällä Real Madrid Castilla purki Markkasen sopimuksen. Espanjalaismediassa väläyteltiin, että sopimuksen purkamisen syynä oli Markkasen raju ylipaino. Suomalaishyökkääjä vihjasi, että ne puheet olivat tuulesta temmattuja.

Täytyy tunnustaa, että elokuussa on ainakin minulle sattunut ja tapahtunut. Seura ilmoitti ratkaisustaan, ja itse tiedän nyt syyn. Valitettavasti en, eikä oikeastaan kukaan muukaan, voi syytä kertoa, mutta kunhan koko projekti on ohi, niin kerrotaanpa se sitten. Tarinat kahdeksastatoista liikakilosta olivat vakava syytös, mutta lopulta niin naurettava, että se oli jopa hauskaa.

– Olen kuullut paljon arvosteluja siitä, miksi vuosi sitten lähdin noin suureen seuraan ja totta kai ratkaisuani on helppo arvostella kaiken tapahtuneen jälkeen. Minulla oli selkeät syyni, ja vuosi Madridissa oli huikeaa aikaa.

– Kun kuntoutin 2013 jalkaani JJK:ssa, niin enpä olisi voinut kuvitella, miten paljon seuraavat kaksi vuotta pitäisivät sisällään. Castillasta jää upeita muistoja, ja koen itse kasvaneeni vuoden aikana paljon, vaikka ”kasvaminen” sanana voi hymyilyttää. Painoni on muuten hieman tippunut siitä, kun Madridiin menin.

Markkanen siirtyi viime kesänä AIK:sta Castillaan, koska joukkueen valmentaja Zinédine Zidane halusi Suomen maajoukkueessakin esiintynen hyökkääjän joukkueeseensa.

Hän oli luonnollisesti yksi suurimpia syitä valintaani, ja häntä haluan kiittää. Täytyy tunnustaa, että kun muutaman viikon harjoittelun jälkeen jäimme kahdestaan harjoittelemaan maalintekoa Zidanen keskittäessä laidalta, oli olo aika epätodellinen. Ensimmäisissä keskityksissä olin niin hämilläni, etten tainnut juurikaan palloja maaliin laittaa, mutta jotenkin ei tullut mieleen karjua laidalle ”parempia”. Zidanea pitää kiittää, sillä hän laittoi minut töihin ja vedimme paljon ekstraa etenkin viime vuoden lopulla.

Olin tammikuussa todella hyvässä kunnossa ja kauden ensimmäisessä pelissä tuntui siltä, että olin itse oppinut paikallista pelityyliä ja joukkueeni osasi käyttää vahvuuksiani. Loukkaantuminen toisen pelin jälkeen oli minulle todellinen takaisku eikä vatsalihasvamma sitten lopulta parantunut ollenkaan. Silti en ratkaisuani kadu vaikka potkut pahalta tuntuvat ja on tylsää, että joudumme tappelemaan oikeudessa asti taloudesta. No, emme päässeet sopuun ja nyt asiaa hoitavat toiset tahot.