Hyväksyykö Fifa Real Madridin ja Manchester Unitedin välisen vaihtokaupan, jossa David De Gea matkaisi Espanjaan ja Keylor Navas Englantiin? Se on kysymys, jota tällä hetkellä pohditaan ahkerasti molempien maiden medioissa.

Siirto meni Fifan käsittelyyn, sillä seurat eivät toimittaneet De Gean siirtopapereita ajoissa La Ligaa hallinnoivalle LFP:lle. Näin ollen pelaajaa ei kyetty rekisteröimään Fifan TMS-systeemiin (Transfer Matching System) ennen siirtoikkunan umpeutumista. Muutaman lähteen mukaan kyse oli jonkinlaisesta järjestelmävirheestä, jonka vuoksi tiedostoja ei saatu auki.

Sekä Real että United toivovat, että Fifa jyrähtäisi, ja LFP joutuisi sallimaan poikkeuksen. Toki se on mahdollista, mutta on olemassa melko tuore ennakkotapaus, jossa siirtoa ei hyväksytty.

Viime tammikuun siirtoikkunassa Bryan Ruizin piti matkata Fulhamista Levanteen. TMS-systeemissä oli tuolloin virhe, jonka vuoksi siirtoa ei saatu rekisteröityä ajoissa. 10 päivää myöhemmin Fifa päätti, ettei siirtoa hyväksytä.

Asiasta uutisoi madridilainen AS.