Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Segundan, maailmaan. Elokuussa Segundassa on pelattu kaksi kierrosta, aivan kuten pääsarjassakin.

Kolme puhtaan pelin joukkuetta

Segundan kärjessä on viime kaudella sarjassa 12:nneksi sijoittunut Numancia. Yleisölle Numancia on tarjoillut viihdettä koko rahan edestä, sillä avauskierroksella kaatui Tenerife peräti 6-3. Karnevaalit saivat jatkoa viime lauantaina, kun Numancia voitti viime kaudella nousukarsintoihin yltäneen Gironan 3-2. Maalijuhlien ansiosta Segundan maalipörssiä johtaa Numancian Luis Valcarce, joka on osunut kolmesti.

Numancia ei ole sarjataulukon kärjessä täysin yksin. Tasapisteissä ovat Deportivo Alavés ja Osasuna, jotka ovat niin ikään voittaneet kauden molemmat ottelunsa. Alavés sijoittui viime kaudella Numanciaa pykälän alemmas, ja Osasuna vältti putoamisen vain yhden pisteen turvin. Tämän kauden Segundassa Osasuna on ainoa joukkue, joka ei ole vielä päästänyt maalia.

Viime kauden putoajat keskikastissa

Pääsarjasta viime kauden päätteeksi pudonneet (tai pudotetut) Elche, Almería ja Córdoba ovat aloittaneet kauden kohtuullisesti. Kaikilla on kasassa yksi voitto ja yksi tappio. Almerían viidestä tehdystä maalista neljä on jakatunut kahdelle pelaajalle. Sekä Iago Díaz että Quique ovat osuneet kahdesti.

Segundan nousukarsinnoissa viime keväänä esiintyneet Girona, Real Valladolid ja Real Zaragoza ovat niin ikään iskuasemissa. Parhaiten elokuu sujui Zaragozalta, joka keräsi vyölleen tasapelin ja voiton. Voitto oli arvokas, sillä se tuli potentiaalista nousijaa Almeríaa vastaan. Valladolid ja Girona ovat molemmat kolmessa pisteessä.

Kolme joukkuetta nollakerhossa

Tässä vaiheessa kautta on turha puhua säilymistaistelusta. Mainitaan kuitenkin sen verran, että kolme joukkuetta on kahden kierroksen jälkeen ilman pisteitä: Athleticin kakkosjoukkue, Llagostera ja Tenerife. Näistä Athletic B nousi viime kauden päätteeksi Segunda B:stä sarjaporrasta ylemmäs.

Muista viime kauden nousijoista Gimnàstic on aloittanut erinomaisesti. Taskussa on kahden kierroksen jälkeen voitto, tasapeli ja jaettu neljäs sija sarjataulukossa. Huesca ja Real Oviedo ovat saavuttaneet yhden pisteen.

Segundan sarjataulukkoa pääsee katsomaan esimerkiksi livetulokset.comin sivuilta.

Segundan maalipörssi top 5

1. Luis Valcarce (Numancia), 3 maalia
2. Alex Alegría (Numancia), 2
2. Leandro Cabrera (Real Zaragoza), 2
2. Iago Díaz (Almería), 2
2. Quique (Almería), 2