Aderlan Santosin hankinta taisi vain olla hämäystä. Nyt Valencia nimittäin tiedotti, että Aymen Abdennour siirtyy seuraan Monacosta. Abdennour allekirjoitti Valencian kanssa viisivuotisen sopimuksen.

26-vuotiasta tunisialaista voidaan pitää – toisin kuin Santosia – profiililtaan selkeänä korvaajana Manchester Cityyn myydylle Nicolás Otamendille. Siirtosummaa ei julkistettu, mutta lehtitietojen mukaan Valencia maksaa Monacolle 25-30 miljoonan euron korvauksen. Puhutaan siis puolustajien kategoriassa todella suuresta kaupasta.

– Aymen on Euroopan parhaita puolustajia; vahva, nuori ja omaa suuren potentiaalin, Valencian puheenjohtaja Lay Hoon sanoi seuran tiedotteessa.

Viime kaudella Abdennour pelasi osittain loukkaantumisten takia vain 18:ssa Ranskan pääsarjaottelussa. Lisäksi tilille kertyi mm. kuusi peliä Mestarien liigassa.

Toimittajan sana

Abdennour on todella kova hankinta Valencialta. Siirtohuhuissa Tunisian maajoukkuepelaaja oli yhdistetty mm. Barcelonaan ja Chelseaan. Sikäli tilanne on ehkä hieman kiusallinen, että Abdennour itse kertoi kuukausi sitten halustaan siirtyä nimenomaan Barcaan.

No, nyt on syytä unohtaa ne puheet ja keskittyä Valenciaan. Lepakoiden keskuspuolustus on tämän hankinnan jälkeen jälleen rautaa. Abdennour noussee suoraan avauksen pelaajaksi Shkodran Mustafin rinnalle. Isojen poikien puristuksessa voi kevyempirakenteista hyökkääjää hirvittää.