Mestarien liigan alkulohkot arvottiin Monacossa torstai-iltana. Kausi on poikkeuksellinen, sillä La Ligasta on mukana viisi joukkuetta. Koskaan aiemmin Mestarien liigan lohkovaiheessa ei ole nähty viittä joukkuetta yhdestä maasta. Analyysisarjassa ruodimme jokaisen La Liga -joukkueen alkulohkon läpi. Nyt vuorossa Atlético Madridin C-lohko.

Pari vuotta sitten alle minuutin päässä Mestarien liigan voitosta ollut Atlético Madrid pelaa tämän kauden turnauksen alkulohkossa C. Lohko ei ole missään nimessä pahin mahdollinen, sillä Atletille tekevät seuraa Benfica, Galatasaray ja Astana.

Benfica kovin haastaja

Aloitetaan Benficasta. Kyseessä on Portugalin hallitseva mestari, joka oli viime kauden Mestarien liigassa yllättävän vaisu. Kuudessa alkulohkopelissään Benfica teki ainoastaan kaksi maalia, keräsi viisi pistettä ja jäi Monacon, Bayer Leverkusenin sekä Zenitin taakse.

Viime kaudella Benfica käytti hyökkäyksissään paljon oikeaa laitaa, eli Filipe Luis joutuu Atletin vasempana pakkina hommiin. Keskityksiä satelee suht paljon, mutta niillä ei Atléticoa horjuteta. Benficasta on vielä nostettava esiin oikea pakki Silvio ja keskushyökkääjä Raúl Jiménez. Silvio on Benficassa tämän kauden lainalla Atletista, ja Jiménezin Atlético myi pari viikkoa sitten Benficaan.

Ikääntyvien nimimiesten hautausmaa

Siinä missä Benfica (ainakin viime kaudella) käyttää hyökkäyksissään paljon oikeaa laitaa, Galatasaray puolestaan tulee usein vasemmalta. Peliä rakennetaan lyhyillä syötöillä, ja monesti hyökkäykset päätetään keskityksiin.

Galatasaray on ikääntyvien nimimiesten (Wesley Sneijder ja Lukas Podolski) hautausmaa. Viime kaudella joukkue oli odotuksiin nähden suorastaan surkea. Toki lohko (Borussia Dortmund, Arsenal, Anderlecht) oli vaikea, mutta yksi piste kuudesta pelistä ei ole kovin hyvä saldo tällaisella budjetilla operoivalle seuralle. Etenkin puolustuspeli oli pahasti hakusessa. Päästettyjä maaleja kertyi 19. Tilanne ei näytä kovin hyvältä nytkään, sillä hallitseva Turkin mestari on aloittanut sarjakauden tappiolla ja tasapelillä.

Se olisi voinut olla HJK:kin

Lohkon neljäs joukkue on Astana. Historiaa tehdään, sillä Astana on ensimmäinen kazakstanilaisjoukkue Mestarien liigan lohkovaiheessa. Joukkue kaatoi karsintojen viimeisessä vaiheessa HJK:n, joka sähläsi johtonsa viime hetkillä. Astanan tilalla voisi siis aivan hyvin olla HJK. Sitä todennäköisesti kaikki muut olisivat toivoneet, sillä reissu Astanaan on pitkä ja kylmä.

Arvio on se, että Atlético astelee vaivatta jatkoon. Joitain pistemenetyksiä todennäköisesti tulee, mutta lähtökohtaisesti Atleti on lohkossaan selkeä voittajasuosikki. Benfica ei ole vahvistunut ja Gala on heikentynyt, kiitos Nordin Amrabatin ja Bruman siirtojen.

1. Atlético Madrid, 2. Benfica, 3. Galatasaray, 4. Astana

Lue kaikki analyysit

Barcelonan E-lohko
Real Madridin A-lohko
Atlético Madridin C-lohko
Valencian H-lohko
Sevillan D-lohko