Villarreal tiedotti verkkosivuillaan tehneensä kolmevuotisen sopimuksen Edgar Ién kanssa. Puolustaja saapuu seuraan vapaana agenttina, sillä hän purki hiljattain sopimuksensa Barcelonan kanssa.

21-vuotias Ié siirtyi kolme vuotta sitten Barcelona B:hen. Katalaaniseura maksoi tuolloin erittäin lupaavana pidetystä puolustajasta 1,75 miljoonaa euroa.

Samalla kun Villarreal tiedotti hankinnasta, seura myös kertoi myyneensä Aleix Garcían Manchester Cityyn. Englantilaisseura maksaa 18-vuotiaasta hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta tiettävästi parin miljoonan euron korvauksen.

García on Villarrealin kasvatti, joka ehti pelata edustusjoukkueessa tasan yhdessä ottelussa. García sai toukokuun lopussa 12 minuuttia peliaikaa ottelussa Athletic Bilbaoa vastaan. Espanjaa García on edustanut U16-, U17 ja U18-maajoukkueissa.

Toimittajan sana

Ié on pelaaja, jolla on edelleen paljon potentiaalia. Ongelma on se, ettei potentiaali viime vuosina tahtonut realisoitua. Ién mahdollisuuksia murtautua Villarrealin edustusjoukkueeseen parantaa se, että hän voi pelata puolustuslinjassa sekä oikealla laidalla että keskustassa. Lähtökohtaisesti tilanne on kuitenkin se, että Ié jatkaa uraansa Villarrealin kakkosjoukkueessa.