Valencia tiedotti hankkineensa joukkueeseen uuden topparin Manchester Cityyn myydyn Nicolás Otamendin tilalle. Otamendin korvaaja on brasilialainen Aderlan Santos, joka siirtyy Valenciaan portugalilaisesta Bragasta. Puolustajan sopimus kattaa seuraavat viisi vuotta.

– Pelaaminen Mestarien liigassa ja La Ligassa on suuri haaste minulle. Toivon, että voin maksaa takaisin luottamuksen, jota Valencia on osoittanut minua kohtaan, Santos sanoi seuran tiedotteessa.

26-vuotias Santos on pelannut Bragan organisaatiossa vuodesta 2012. Kolmen kauden aikana tilille ehti kertyä 89 ottelua edustusjoukkueessa ja 16 peliä reserveissä. Viime kaudella Santos pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien 41 ottelua ja viimeisteli topparille mukavat viisi maalia.

Toimittajan sana

Mielenkiintoinen ja melko tuntematon nimi. Yllättäväkin, sillä siirtohuhuissa Valenciaan oli yhdistetty melko voimakkaasti Ezequiel Garayn nimi.

Pelaajana Santos on 192-senttinen, vahva ja hyvä pääpalloissa. Sikäli siis samantapainen kuin Otamendi. Toisaalta Santosin liikkuvuus ei ole parhaasta päästä.

Siirron myötä Valencian toppariosastolla on nyt kolme selkeää keskuspuolustajaa: Santosin lisäksi Shkodran Mustafi ja Rúben Vezo. Mustafi pelaa varmasti, mutta Vezon kanssa Santos kilpailee toisesta avauksen paikasta.