Roque Santa Cruz siirtyy meksikolaisesta Cruz Azulista loppukaudeksi lainalle Málagaan. Espanjalaisseura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Málaga on 34 vuotiaalle tuttu seura, sillä hyökkääjä edusti Málagaa kesästä 2012 viime tammikuuhun. Andalusialaisten riveissä Santa Cruz on kaiken kaikkiaan viimeistellyt 23 maalia ja antanut yhdeksän maalisyöttöä 90 ottelussa.

Viime syksynä Santa Cruz sai melko mukavasti vastuuta Málagan paidassa. 12 liigaottelua tuotti tehot 3+2 ja Copa del Reyssä hyökkääjä viimeisteli kaksi maalia lisää. Tammikuun siirron jälkeen Santa Cruz pelasi kevään ajan Meksikon pääsarjaa. 10 otteluun mahtui neljä maalia ja yksi maalisyöttöä.

Paraguayn maajoukkueessa Santa Cruz on jonkinlainen elävä legenda. Hyökkääjä on tahkonnut 109 maaottelua ja tehnyt niissä 32 maalia.

Toimittajan sana

Málagan kokoonpanossa on nyt kolme keskushyökkääjää: Santa Cruz sekä kesällä niin ikään hankitut Duje Cop ja Charles. Avausottelunsa Málaga pelasi ryhmityksellä 4-4-2. Jos muodosta aiotaan pitää kiinni, lisähyökkääjälle oli ehdottomasti tarvetta.