Deportivo La Coruñaa ei voi ainakaan syyttää passiivisuudesta kesän siirtomarkkinoilla. Joukkueeseen on rahdattu kesän aikana jo 15 uutta pelaajaa. Uusimmat hankinnat ovat hyökkääjä Jonathan Rodríguez ja maalivahti Manu.

22-vuotias Rodríguez saapui Deporiin lainalle Benficasta. Viime talvena uruguaylaisesta Peñarolista Benficaan niin ikään lainattu pelaaja sai keväällä vastuuta lähinnä portugalilaisten kakkosjoukkueessa, jossa syntyi kuusi maalia seitsemässä ottelussa.

Manu puolestaan siirtyi Deporiin Alavésista. 29-vuotias maalivahti pelasi viime kaudella 29 ottelua Segundassa ja oli suuren osan kaudesta aloittava maalivahti.

Toimittajan sana

Siirtojen tyyppi ja määrä ovat tuttua Espanjaa. Paljon ilmaisia siirtoja ja lainasopimuksia. Deporkin on tiettävästi maksanut kesän aikana vain Lucas Pérezistä – hänestäkin Transfermarktin mukaan ”vain” 1,5 miljoonaa euroa.

Tokihan se on hyvä, jos laatua saa ilmaiseksi. Ongelma vain tuppaa olemaan, että kausi toisensa jälkeen suuri osa hankinnoista osoittautuu metritavaraksi, ja vuoden kuluttua on taas sama rumba edessä. Valmentajan tehtävä on vähintään haastava, kun suuri osa kokoonpanosta vaihtuu parin kuukauden aikana. Tänä kesänä Deporin lähes koko hyökkäyspää on mennyt uusiksi, suurelta osin puolustuskin.

Ei sillä, että seurat erityisesti haluaisivat toimia näin. Tilanne on monen seuran kohdalla ainakin osittain pakon sanelemaa. Kun ei ole rahaa, on tehtävä paljon lainasopimuksia ja hankittava vapaita agentteja. Vastaavasti jos pelajaa menestyy, hänet ilomielin myydään vuoden kuluttua eteenpäin, jotta kassaan tulisi edes vähän kolikoita.