Villarreal jäi nousijajoukkue Real Betisin vieraana 1-1-tasapeliin La Liga -kauden ensimmäisellä ottelukierroksella. Molempien joukkueiden maaleista vastasivat kokeneet espanjalaishyökkääjät.

Tottenhamissa flopiksi leimattu ja tänä kesänä Espanjaan palannut Roberto Soldado iski pelin ainokaisen puolen tunnin pelin jälkeen. Jaume Costan pitkä syöttö mursi Betisin paitsioansan ja Soldado pääsi karkuun. 30-vuotias espanjalaishyökkääjä viimeisteli kauden ensimmäisen ja uransa 102. maalin La Ligassa.

Muutamaa minuuttia myöhemmin maalivahti Alphonse Aréola rikkoi korkeaa palloa tavoitellessaan Betisin Jorge Molinaa. Rike oli selvä, mutta erotuomari Iñaki Vicandi Garrido ei vienyt palloa pisteelle.

Molemmissa päädyissä nähtiin muutamia kohtuullisen hyviä tilanteita. Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Betisin kulmapotku jäi pomppimaan rangaistusalueen sisään. Xavi Torres pääsi tälläämään, mutta kuti karkasi reilusti yli maalin.

Villarrealin ”varmasta” Betisin tasoitukseen

Hetkeä myöhemmin Villarrealin toinen maali oli enemmän kuin lähellä. Vaihdossa ottelun aloittanut Cédric Bakambu pelattiin läpi, ja Betis-maalivahti Antonio Adán pyrki estämään tilanteen. Pitkälle rangaistusalueen ulkopuolelle tullut Adán liukui ohi Bakambusta, jolla oli tyhjä maali edessään. Laukauksen blokkasi maalivahtia paikannut Betis-puolustaja. Irtopallo tuli toiselle keltapaidalle, joka harhautti puolustajan ulos tilanteesta, mutta laukoi ylärimaan.

Betis pelastui ja viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Benito Villamarínin yleisö sai rahoilleen vastinetta. Aréola torjui vain vaivoin Cristiano Piccinin kaukolaukauksen. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Torres, jonka puskun Aréola onnistui niin ikään torjumaan. Seuraavaan irtopalloon pääsi seuraikoni Rubén Castro, joka tälläsi joukkueen ensimmäisen maalin tämän kauden La Ligassa. Maali oli Castron uran 116:s Betisin paidassa.

Lisäajalla Villarreal sai lisää huonoja uutisia. Keskialueen torikokous päättyi siihen, että Vicandi Garrido näytti keltaisten kapteenille, Bruno Sorianolle, suoraa punaista korttia. Kovin paljon enempää ei pelikello ehtinyt käydä, kun päätösvihellys vislattiin. Näin ollen nähtiin jo viides tasapeli kauden avauskierroksella.

Viikon kuluttua Betis on vielä suuremman haasteen edessä, kun joukkue kohtaa vieraskentällä Real Madridin. Villarreal sen sijaan isännöi Espanyolia.

Celta kaatoi alivoimaisen Levanten

Puoli tuntia aiemmin alkaneessa ottelussa Celta Vigo kaatoi Levanten maalein 1-0. Levante joutui jo viiden minuutin pelin jälkeen pulaan, kun Simão nappasi itselleen suoran ulosajon epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Celta käytti ylivoiman hyväkseen muutama minuutti ennen taukoa. Jonny pelasi seinän Noliton kanssa ja tarjoili syötön Fabián Orellanalle, jonka laukaus painui alakulmaan.

Levante oli pelillisesti alakynnessä, mutta onnistui nousemaan tasoihin 55. minuutilla. Kesällä Almeríasta hankittu Verza laukoi noin 20 metristä vapaapotkun muurin yli maaliin. Osuma oli La Liga -kauden avauskierrokselle jo kolmas vapaapotkumaali.

Lopulta Celta onnistui kaatamaan alivoimaisen Levanten. Maalin eteen pelattiin loistopaikka Iago Aspasille, joka oli jo sählätä tilanteen. Levanten epäonneksi pallo otti kimmokkeen Iván Lópezista ja painui omaan maaliin.

Toisella ottelukierroksella Celta isännöi Rayo Vallecanoa. Levante puolestaan matkustaa Kanariansaarille Las Palmasin vieraaksi.

La Liga sunnuntaina

Athletic Bilbao-Barcelona 0-1 (0-0)
epäonnistunut rp, Lionel Messi (31.)
0-1 Luis Suárez (54.)

Sporting Gijón-Real Madrid 0-0

Levante-Celta Vigo 1-2 (0-1)
ulosajo, Simão (5.)
0-1 Fabián Orellana (41.)
1-1 Verza (55.)
1-2 Iván López om. (77.)

Real Betis-Villarreal 1-1 (0-1)
0-1 Roberto Soldado (31.)
1-1 Rubén Castro (87.)
ulosajo, Bruno Soriano (90+2.)