Nicolás Otamendi siirtyy Valenciasta Manchester Cityyn. Toppari allekirjoitti manchesterilaisseuran kanssa viisivuotisen sopimuksen. City tiedotti asiasta verkkosivuillaan. Siirtosummaa ei julkistettu, mutta lehdistössä vellovien tietojen mukaan se on jotain 50:n ja 55 miljoonan euron väliltä.

– Nicolás Otamendi oli viime kaudella La Ligan paras puolustaja. Luonnollisesti olen iloinen, että saimme näin laadukkaan vahvistuksen, Cityn manageri Manuel Pellegrini sanoi seuran tiedotteessa.

– Hän on vahva, hän on erinomainen taklaaja ja teknisesti hän on erittäin hyvä.

27-vuotias Otamendi siirtyi viime kesänä Portosta Valenciaan 12 miljoonan euron kaupassa. Argentiinalainen nousi nopeasti joukkueensa runkopelaajaksi ja koko sarjan parhaiden pelaajien joukkoon. Lopulta Otamendi pelasi 35 liigaottelua, dominoi puolustuspäässä ja iski kaiken lisäksi kuusi maalia.

Toimittajan sana

Pellegrinin sanoissa on totuuden siemen. Otamendi oli monen papereissa – jos ei paras puolustaja – niin vähintään paras toppari La Ligassa viime kaudella. Menetys on Valencialle kokoluokkaa valtava. Otamendia on erittäin vaikea paikata – etenkin kun La Liga -kausi alkaa huomenna.

Otamendin lähdettyä Valencialla on riveissään vain kaksi puhdasta topparia: 23-vuotias Shkodran Mustafi ja 22-vuotias Rúben Vezo. Lisäksi Lucas Orbán voi pelata topparina. Joka tapauksessa seurajohdon odotetaan tiedottavan vielä kesän siirtoikkunan aikana uudesta melko kovan luokan hankinnasta. Yhtenä vaihtoehtona pidetään Ezequiel Garayta.

Päivitetty klo 12:27.