Valencia otti melko vahvan kiinnityksen Mestarien liigan lohkovaiheeseen, kun joukkue kaatoi viimeisen karsintakierroksen avausottelussa Monacon maalein 3-1. Valencian kaksi ensimmäistä maalia oli lähes identtisiä. Keskitys taka-alueelle, pudotus maalin eteen ja siitä sisään. Ensimmäisistä maaleista vastasivat Rodrigo Moreno ja Dani Parejo. Valencian kolmannen viimeisteli Sofiane Feghouli. Monacon ainokaisen viimeisteli Mario Pasalic.

Valencia tarvitsi ensimmäiseen maaliin vain reilu kolme minuuttia. Rodrigo De Paul keskitti vasemmalta takatolpalle. Liian vapaaksi jäänyt Sofiane Feghouli pudotti pallon maalin eteen, ja vielä vapaammaksi jäänyt Moreno suti pelivälineen verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin Englantiin siirtymässä olevaa Nicolás Otamendia topparin paikalla tuurannut Rúben Vezo oli tehdä arviointivirheen, mutta Monaco-hyökkääjä Anthony Martial ei ehtinyt ajoissa reagoida tilanteeseen.

Puolen tunnin kohdalla Valencia oli melko lähellä 2-0-osumaa. De Paul otti vastahyökkäystilanteessa vasemmalta laidalta mukaan laitapakki José Gayán. Puolustaja keskitti maalille kohti Paco Alcáceria, joka ei kurotteluistaan huolimatta kunnolla yltänyt palloon.

Pari minuuttia myöhemmin oli Monacon vuoro hyökätä vaarallisesti. Valencia-kapteeni Parejo menetti pallon kotijoukkueen kenttäpuoliskolla, ja vieraat pääsivät 5v3-vastahyökkäykseen. Martial jakoi oikealle puolelleen Bernardo Silvalle, joka laukoi kohti takakulmaa. Kuti oli laadukas, mutta Valencian kesähankinta Mathew Ryan onnistui venyttämään sormenpäänsä laukauksen tielle. Pallo kimposi tolpasta ulos.

39. minuutilla Martial sai jo pallon maaliin asti, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Hidastuksen perusteella tuomio oli täysin oikea.

Tauolta palattiin Valencian johtoasemassa, mutta kovin pitkään ei kotijoukkue saanut johdostaan nauttia. 49. minuutilla hyvän ottelun pelannut Martial murtautui vasemmalta laidalta pystyyn ja tarjoili syötön maalin eteen. Vezon syötönkatkosta peliväline tuli suoraan Pasalicin juoksulinjalle. Chelsea-laina paukutti lähietäisyydeltä Monacon tasoihin.

Valencialla kesti jonkin aikaa saada pelistä uudestaan kiinni, mutta vajaan tunnin kohdalla Mestalla räjähti toistamiseen riemuun. Oikea pakki Antonio Barragán keskitti korkean pallon taka-alueelle. Vaihdossa ottelun aloittanut Pablo Piatti pudotti toiseen aaltoon Parejolle, joka paikkasi ensimmäisen jakson virheensä ja iski lukemat 2-1:een.

10 minuuttia myöhemmin kotijoukkue oli lähellä seuraavaa osumaa. Gayán keskitys ylitti jo maalivahti Subasicin, mutta Monacon onneksi toppari Wallace voitti tyhjän maalin edessä pääpallon ennen Feghoulia.

Toisessa päädyssä Pasalic pääsi puskemaan maan kautta kohti takakulmaa, mutta Ryan venyi torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Parejolle pedattiin vetopaikka – kuti painui reilusti yli maalin.

Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Valencia saattoi ottaa ratkaisevan askeleen kohti lohkovaihetta. Monaco-puolustus epäonnistui kulmapotkun purkamisessa, ja peliväline jäi pomppimaan boksiin. Feghouli löysi sisäsyrjällä pallon mentävän aukon ja sijoitti päätösnumeroiksi 3-1.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon tiistaina. Valencialle riittää varmuudella yhden maalin tappio. Monacon on puolestaan pakko tehdä vähintään kaksi maalia, mikäli se mielii lohkovaiheeseen.