Athletic on tuore Espanjan Supercupin voittaja. Baskijoukkue kaatoi kaksiosaisessa finaalissa Barcelonan yhteismaalein 5-1. Jälkimmäinen osaottelu päättyi 1-1-tasapeliin. Maalinteossa onnistuivat Lionel Messi ja Aritz Aduriz. Molemmat joukkueet päättivät ottelun alivoimaisina Gerard Piquén ja Kike Solan ulosajojen takia.

Voitolla Athletic katkaisi sekä Barcelonan voittokulun että oman seurahistoriansa hävittyjen finaalien putken. Supercup on Athleticin seurahistorian toinen. Edellinen Supercup (ja ylipäätään edellinen pokaali) oli vuodelta 1984, jolloin pysti ojennettiin baskeille tuplamestaruuden jälkeen ilman pelaamista.

Camp Noulla pelatussa toisessa osaottelussa Barcelona loi ensimmäiset hyvät tilanteensa kuudennella minuutilla. Messi nosti sisäkierteisen pallon pystyyn Pedrolle, mutta puolustus ehti viime hetkellä väliin. Purkua seurannut kulmapotku pelattiin lyhyenä. Pallo onnistuttiin syöttämään boksin sisään Piquélle, joka laukoi ylärimaan.

Barcelona piti palloa ja haki vimmatusti maalia. Muutaman kerran kotijoukkue pääsi hyvin murtautumaan Athleticin boksiin, mutta kerta toisensa jälkeen vierasjoukkue onnistui katkomaan.

Puolen tunnin kohdalla Messin vapaapotku kiersi metrin verran maalin yli. Hetkeä aiemmin Pedro oli laukonut rangaistusalueen rajan tuntumassa ohi pallosta.

Kahdeksan minuuttia ennen taukoa Barcelona-puolustus hölmöili. Harhasyötön myötä Aduriz pääsi karkuun. Kokenut hyökkääjä ohitti Javier Mascheranon ja laukoi – sivuverkkoon.

Lopulta 44. minuutilla Barca sai maalihanat auki. Mascherano teki pitkän nousun Athleticin kenttäkolmannekselle ja jakoi pallon Ivan Rakiticille. Kroatialainen nosti boksiin Luis Suárezille, joka jatkoi Messille. Argentiinalainen laukoi lähietäisyydeltä lukemat 1-0:aan. Yhteismaalit yhä Athleticille 4-1. Maalin myötä Messi on tehnyt Athleticia vastaan pelaamassaan kuudessa finaalissa (Copa del Rey ja Supercup) seitsemän maalia.

Toisen jakson alkuvaiheilla Athleticilla oli puolittainen tilaisuus ratkaista ottelupari lopullisesti. Javi Eraso haastoi hyvin ja syötti takaviistoon Markel Susaetalle, jonka laukaus suoraan syötöstä jäi kuitenkin vaisuksi.

Hetkeä myöhemmin Adurizille pedattiin vetopaikka. Claudio Bravo torjui matalan kudin kulmapotkuksi. Tilanne kuumensi Barca-leiriä, ja Gerard Piquéllä oli tulikivenkatkuista asiaa avustavalle tuomarille. Sen verran tulikivenkatkuista, että erotuomari Carlos Velasco Carballo näytti suoraa punaista korttia.

Barca oli kääntää takaiskun välittömästi toiseksi maaliksi, kun Pedro vapautettiin puolittain läpi. Viimeistely-yritys kuitenkin epäonnistui, ja Iraizoz veti pidemmän korren. Lähes heti perään Jérémy Mathieu keskitti takatolpalle Rakiticille, joka epäonnistui vapaasta paikasta.

Barca jatkoi alivoimalla pelitapahtumien hallitsemista. Tunnin pelin jälkeen Suárez laukoi – ei vaikeuksia Iraizozilla. Reilu vartti ennen täyttä aikaa Suárez pääsi kokeilemaan vasurillaan, tällä kertaa ohi maalin.

Lopullinen ratkaisu nähtiin 74 minuutin kohdalla. Athletic voitti hyökkäyspäässä pääpallon, ja peliväline päätyi keskisektoriin täysin vapaaksi jääneelle Adurizille. Bravo torjui ensimmäisen laukauksen, mutta paluupallon 34-vuotias hyökkääjä puttasi tyhjiin.

Viimeisen vartin aikana Barcelonan olisi pitänyt iskeä viisi maalia, joten ottelupari ratkesi viimeistään Adurizin osumaan. Kaksiosaisessa finaalissa Aduriz kuritti Barcaa peräti neljällä maalilla.

Lisämaaleja ei nähty, mutta toinen ulosajo kylläkin. Adurizin tilalle vaihdettu Kike Sola ehti olla kentällä vain noin viisi minuuttia. Yli-innokas taklaus päin Mascheranoa ja aikaiseen suihkuun.

Ulosajo tuskin laimensi Athleticin voitonriemua. Supercupin voittojuhlat eivät tosin voi kestää kovin kauan, sillä Athletic kohtaa jo torstaina Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella vierasottelussa slovakialaisen Zilinan. Barcelonan seuraava peli on puolestaan ensi sunnuntaina, kun La Liga -kausi alkaa. Avauskierroksella nähdään jälleen tuttu kohtaaminen, sillä Athletic isännöi Barcaa.