Uefan Supercupin loppuottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, kun Barcelona kohtasi Georgiassa Tblisin illassa Sevillan. Katalonialaisseura johti toisen jakson alussa jo kolmella maalilla, mutta Sevilla onnistui kampeamaan eron kuin ihmeen kaupalla tasoihin ja viemään ratkaisun jatkoajalle.

Jatkoajan viimeisellä minuutilla mahdollisesti viimeisen ottelunsa Barcelonan väreissä pelannut Pedro Rodriguez murskasi Sevillan haaveet yllätyksestä lopullisesti tälläämällä viisi minuuttia ennen päätösvihellystä katalonialaisseuran joukkueen viidenteen Supercup-voittoon.

Barcelonan 5-4-voittoon päättynyt ottelu oli maalimäärältään Supercupin historian suurin. Pelissä tehtiin myös kolme maalia vapaapotkusta.

Sevilla aloitti ottelun todella pirteästi. Toisella minuutilla Javier Mascherano rikkoi, ja Unai Emeryn miehistö sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen tuntumasta. Ever Banegan laukaus kiersi muurin ohi Marc-André ter Stegenin vartioiman Barcelona-maaliin vasempaan nurkkaan vieden Sevillan 0-1-johtoon.

Neljä minuuttia myöhemmin Barcelona sai toisessa päässä vapaapotkun vastaavalta etäisyydeltä. Beto aavisti oikeaan, muttei kyennyt pysäyttämään Lionel Messin oikeaan yläkulmaan sijoitettua vetoa.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Messi toistamiseen, tälläkin kertaa vapaapotkusta. Itse maali oli lähes identtinen edellisen kanssa argentiinalaisen laukauksen upottua tarkasti oikeaan takanurkkaan, eikä Beto ehtinyt venyä eteen.

Barcan raju painostus toi seuraavan vaaratilanteen aivan ennen taukoa. Luis Suárez vapautui läpiajoon, mutta laukoi suoraan päin Betoa. Portugalilaisvahdin torjunnasta pallo kimposi kuitenkin takaisin Suárezile, joka jatkoi syötön keskustaan Rafinhalle. Brassi liukui pelivälineen verkon perukoille.

Katalonialaisten vyöry jatkui toisella jaksolla. 52. minuutilla Sergio Busquets tarjosi lyhyen syötön eteensä, ja Suárez viimeisteli Barcan jo 4-1-johtoon. Juuri kun pelissä oli ratkaisun makua, vastasi Sevilla nopeasti huutoon. Van neljä minuuttia Suárezin maalista José Antonio Reyes ohjasi Vitolon vasemmalta tulleen keskityksen ter Stegenin selän taakse.

Sevillan kiri sai jatkoa viimeisen kaksikymppisen alkaessa. 72. minuutilla puskua yrittänyt Vitolo kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Kevin Gameiro ei erehtynyt, ja ranskalaisen pilkku painui vasempaan nurkkaan. Barcelonan johto oli hetkessä kaventunut yhteen maaliin.

Ottelun lopun lähentyessä Sevilla painoi yhä hanakammin katalonialaisseuran ihon alle. Painostus palkittiin yhdeksän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ciro Immobile pyörähti Barca-puolustuksen ohi ja tarjoili syötön vasemmalle, mistä Evgen Konoplyanka tälläsi pelivälineen oikeaan takanurkkaan.

Sevillan kiri oli saada täystyrmäyksen vielä lisäajalla. Messin vapaapotku kalahti Emeryn ryhmän onneksi tällä kertaa ylärimaan. Ratkaisua lähdettiin siis hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaika ei suurempia tilanteita tarjonnut. Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Messi laukoi vapaapotkusta suoraan muuria päin. Muurista pallo kimposi kuitenkin takaisin argentiinalaiselle, joka ampui sähäkän matalan laukauksen kohti Betoa. Portugalilaisvahti venytti pallon eteen suoraan Pedron jalkaan, joka tälläsi Barcelonan todella lähellä cup-voittoa.

Sevilla sai vielä lisäajan viimeisellä minuutilla tilaisuuden viedä ottelu rangaistuspotkukilpailun. Adil Rami ei saanut kuitenkaan palloon kunnollista kosketusta, jonka seurauksena ranskalaistoppari suhaisi laukauksensa avopaikasta ohi.

Barcelona-Sevilla 5-4 (3-1)

0-1 Ever Banega (3)
1-1 Lionel Messi (7)
1-2 Lionel Messi (16)
1-3 Rafinha (44)
1-4 Luis Suárez (52)
2-4 José Antonio Reyes (57)
3-4 Kevin Gameiro Rp (72)
4-4 Evgen Konoplyanka (81)
5-4 Pedro Rodriguez (115)