Arsenalissa pohditaan tosissaan mielenkiintoisen hankinnan tekemistä, mikäli The Telegraph –lehteä on uskominen. Lehden mukaan lontoolaisseura on tekemässä 30 miljoonan euron tarjouksen Sevillan Grzegorz Krychowiakista. Kyseinen summa aktivoisi Krychowiakin sopimuksessa olevan ulosostopykälän.

25-vuotias Krychowiak siirtyi Sevillaan viime kesänä Stade Reimsista 5,5 miljoonan euron summalla. Viime kaudella puolalainen keskikenttäpelaaja urakoi kaikki kilpailut mukaan lukien 48 ottelussa.

Toimittajan sana

Krychowiakin kohdalla puhutaan erinomaisesta keskikentän tasapainottavasta pelaajasta. Hän nousi siirtona jälkeen välittömästi Sevillan parhaimmistoon, mistä kertoo jo päävalmentaja Unai Emeryn luotto. Kukaan muu Sevilla-pelaaja ei pelannut viime kauden La Ligassa niin montaa minuuttia kuin Krychowiak.

Mahdollisessa siirrossa Arsenaliin on otettava huomioon monta muuttujaa. Ensinnäkin, olisiko siirto oikeastaan askel eteenpäin? Toki Arsenal on tunnetumpi ja suurempi näyteikkuna, mutta Sevillassa Krychowiakin peliaika ja suuri rooli ovat varmoja. Arsenalissa hän todennäköisesti taistelisi peliajasta Francis Coquelinin kanssa. Arsenal ei voi myöskään vilauttaa Mestarien liiga -korttia, koska Sevillakin on mukana Euroopan ykköskilpailussa. Kansallisissa sarjoissakin molemmilla joukkueilla on sikäli samanlainen asema, ettei kumpikaan joukkue kuulu suurimpiin mestarisuosikkeihin.

Arsenalin kannalta Krychowiakin hankinta olisi erinomainen asia. Tasaisuus ja sitä kautta korkea laatutaso ovat sanoja, jotka kuvaavat puolalaista. Kaupan myötä keskikentän puolustava osasto olisi Tykkimiehissä hyvällä tolalla useammaksi vuodeksi eteenpäin. Sevillan kannalta siirto olisi erittäin huono asia. Toki kassaan kilahtaisi jälleen suuri taloudellinen voitto (lisää Sevillan siirtopolitiikasta voi ja kannattaa lukea tästä), mutta nyt ollaan jo hyvin lähellä kauden alkua. Näin viime tipassa tapahtuva siirto tuskin olisi Emeryn ja muun valmennusjohdon mieleen.