Kaksi kolmesta nousijajoukkueesta on selvillä. Aiemmin suoran nousun ja Segundan voiton oli varmistanut Real Betis. Toisen suoran nousupaikan nappasi sunnuntaina Sporting Gijón.

Ennen Segundan päätöskierrosta Sporting oli altavastaajana. Se oli kaksi pistettä perässä Gironaa, joka kohtasi keskikastin Lugon. Sporting puolestaan matkusti Betisin vieraaksi.

Sportingin onneksi Betis oli jo varmistanut sarjan voiton. Vierasjoukkue siirtyi avausjaksolla johtoon Miguel Guerreron osumalla. Toisella jaksolla Jony ja Isma López kaunistelivat lukemat 3-0:aan.

Pitkään näytti siltä, ettei Sportingin voitto riittäisi. Girona johti Lugoa vastaan 1-0, kiitos Fracisco Sandazan osuman. Lisäajalla kotijoukkueen unelmat murtuivat, kun Pablo Caballero puski Lugon tasoihin.

Draama ei päättynyt Lugon tasoitukseen. Girona onnistui vielä toimittamaan pallon maaliin, mutta avustava nosti lippunsa ylös paitsion merkiksi. Sen jälkeen katsomosta heitetty pullo osui lipun nostaneeseen avustavaan tuomariin, joka vietiin hoidettavaksi pelaajatunneliin. Keskeytyksen jälkeen ottelusta pelattiin loput 40 sekuntia, mutta Girona ei onnistunut tekemään kaipaamaansa maalia.

Sporting on viimeksi pelannut pääsarjassa kaudella 2011-12. Tuolloin joukkue sijoittui 19:nneksi. Parhaimmillaan Sporting kuului 70- ja 80-luvuilla La Ligan parempaan puoliskoon. Kaudella 1978-79 joukkue sijoittui liigassa toiseksi. Loiston vuosinaan Sporting oli säännöllisesti mukana myös Uefa Cupissa ja Copa del Reyn viimeisillä kierroksilla.

Vaikka Gironalle Segundan runkosarjan päätöspäivä oli synkkä, sillä on edelleen mahdollisuudet nousuun. Nousukarsinnoissa se kohtaa kuudenneksi sijoittuneen Real Zaragozan. Toisessa välieräparissa Las Palmas saa vastaansa viime kaudella La Ligasta pudonneen Real Valladolidin.

Dramatiikkaa ei nähty pelkästään Segundan kärkipäässä. Myös säilymistaistelussa ratkaisu nähtiin loppuhetkillä. Putoamisviivan alla ollut Racing Santander hoiti oman hommansa ja voitti Albaceten maalein 1-0. Joukkueen kohtalo lepäsi Osasunassa, joka johti Racingia kolmella pisteellä ennen päätöskierrosta.

Osasunalle riitti sarjapaikan säilyttämiseen tasapeli. Se näytti vielä vartti ennen täyttä aikaa kaukaiselta haaveelta. Sabadell johti 2-0, kun toppari David García iski kavennuksen. Sabadellin Aníbal Zurdo ajettiin toisen varoituksen myötä ulos, ja Osasuna pääsi myllyttämään ylivoimalla. Lopulta lisäajalla kokenut Miguel Flaño viimeisteli tasoituksen ja varmisti Osasunalle ensi kaudeksi sarjapaikan Segundaan. Racing putosi Recreativo Huelvan, Sabadellin ja Barcelona B:n vanavedessä kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle.