Liigakausi on päättynyt, mikä tarkoittaa sopimusneuvottelujen alkamista. Uutisoimme hetki sitten, että Celta Vigon keskikenttäpelaaja Augusto Fernández allekirjoitti pitkän jatkosopimuksen seuransa kanssa. Lisäksi Rayo Vallecano on solminut vuoden pituisen jatkosopimuksen päävalmentaja Paco Jémezin kanssa.

Baskimaassa on niin ikään tehty valmentajasopimus. Athletic Bilbao tiedotti verkkosivuillaan, että Ernesto Valverde jatkaa joukkueen päävalmentajana Jémezin tavoin yhden vuoden jatkosopimuksella. 51-vuotias Valverde on luotsannut Athleticia kahden kauden ajan. Ensimmäinen kausi päättyi sensaatiomaisesti neljänteen sijaan, joka johti Mestarien liigaan. Viime viikonloppuna päättynyt liigakausi alkoi heikosti – niin Mestarien liigan kuin La Ligan osalta. Lopulta kurssi kääntyi, ja Athletic nousi sarjassa seitsemänneksi. Kauden huipennus on vielä edessä, sillä tulevana lauantaina Athletic pelaa Copa del Reyn finaalissa Barcelonaa vastaan.

Valverden lisäksi Athletic tiedotti kahdesta pelaajasopimuksesta. Xabier Etxeitan kanssa on solmittu kauden 2017-18 loppuun ulottuva sopimus, joka sisältää 40 miljoonan euron ulosostopykälän. Iago Herrerínin sopimus ulottuu kesään 2017. Hänen sopimuksensa on ostettavissa ulos 35 miljoonalla eurolla.

Rayon, Celtan ja Athleticin lisäksi myös Valencia on ollut aktiivinen. Uutisoimme hetki sitten, että Valencia käytti João Cancelon osto-option. Cancelo-siirron lisäksi Valencia tiedotti aiemmin keväällä tehneensä José Luis Gayàn kanssa kauden 2019-20 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen.

Toimittajan sana

 

27-vuotias Etxeita on operoinut topparina tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien 33 ottelussa. Hän on noussut hieman yllättäenkin isoon rooliin ja esiintynyt myös ansiokkaasti. Herrerín on puolestaan Athleticin kakkosmaalivahti, joka on saanut vastuuta 14 ottelussa, pääosin Copa del Reyn peleissä. Molemmat sopimukset ovat merkittäviä, Etxeitan kontrahti toki tärkeämpi.