Martin Odegaardista tuli viikonloppuna Real Madridin seurahistorian nuorin edustusjoukkueessa pelannut pelaaja. Norjalainen Odegaard oli viime lauantaina Getafe-ottelussa vain 16 vuoden, viiden kuukauden ja kuuden päivän ikäinen.

– Olin hieman hermostunut pelaamisesta niin monen ihmisen edessä, mutta yritin nauttia hetkestä. Erityinen päivä, olen hyvin ylpeä ja onnellinen, Odegaard sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.

Realin paidassa on esiintynyt muitakin pelaajia ennen täysi-ikäisyyttään. Katsotaanpa listaa läpi.

Ennen Odegaardia listan ykköspaikka oli 31 vuoden ajan Sebastián Losadan hallussa. Päävalmentajana vuonna 1984 toiminut Jorge Valdano päästi nuoren hyökkääjän irti 17 vuoden ja kuuden päivän ikäisenä. Losada pelasi hetken aikaa Realissa, kunnes matka vei Españolin (Espanyolin aiempi nimi), Atlético Madridin ja Sevillan kautta Celta Vigoon. Losadan ura päättyi vuonna 1995.

Sattumalta juuri vuonna 95 Realin paidassa debytoi jälleen nuori pelaaja, Alberto Rivera. Seurahistorian kaikkien aikojen kolmanneksi nuorin pelaaja sai ensimmäisen ottelun vyölleen 17 vuoden, kolmen kuukauden ja 25 päivän ikäisenä. Hän vieläpä viimeisteli debyyttiottelussaan maalin Celta Vigon verkkoon. Realissa Rivera päätyi pelaamaan lopulta vain yhdeksän ottelua, mutta keskikenttäpelaaja onnistui luomaan komean uran muissa seuroissa. Lopulta hän sai vyölleen mm. 283 La Liga -ottelua ja kahdeksan Mestarien liiga -peliä. Viimeiset vuotensa Elcheä edustanut Rivera päätti pelaajauransa vuosi sitten.

Samalla 95-kaudella, reilu puoli vuotta aiemmin, Realin paidassa debytoi eräs Rául González 17 vuoden, neljän kuukauden ja kahden päivän ikäisenä. Raúl päätyi pelaamaan 738 ottelua Realin paidassa ja lähes sata lisää Schalkessa. Seuralegendaksi itsensä pelannut hyökkääjä johtaa yhä Realin kaikkien aikojen maalitilastoa, joskin Cristiano Ronaldo on enää 10 osuman päässä. Raúlin ura jatkuu edelleen New York Cosmosissa.

Seuraavana listalla on hyökkääjä, jonka lahjakkuutta Real Madridissa ei ajoissa huomattu. Samuel Eto’o nimittäin debytoi Realin paidassa 17 vuoden, kahdeksan kuukauden ja 25 päivän ikäisenä. Vain seitsemän ottelua Realissa pelannut kamerunilainen siirtyi ennen pitkää Real Mallorcaan, josta hän jatkoi muutamaa vuotta myöhemmin Barcelonaan. Barca-paidassa syntyi 129 maalia 198 ottelussa. Palkintokaappi komistui myös kolmella La Liga -mestaruudella ja kahdella Mestarien liiga -pytyllä. Barcelona-vuosien jälkeen Eto’o on pelannut Interissä, Anzhissa, Chelseassa, Evertonissa ja tätä nykyä Sampdoriassa.

Tuoreempi alle 18-vuotiaana Realin paidassa debytoinut on Javi García. Nyttemmin 28 vuoden ikään ehtinyt keskikenttäpelaaja sai Realissa vastuuta vain 32 ottelun verran ennen siirtoa Osasunaan. Lopullisen läpimurtonsa García teki Benficassa, jonka riveissä hän voitti Portugalin mestaruuden. Muutamaa vuotta myöhemmin hänet kruunattiin Valioliigan mestariksi Manchester Cityn paidassa. Nykyään García palloilee Pietarin Zenitissä.