Porton puheenjohtaja Pinto da Costa vahvisti portugalilaiselle A Bola -lehdelle, että Rayo Vallecanon Alberto Bueno siirtyy Portoon. Bueno oli päättyneellä kaudella Rayon paras maalintekijä.

Real Madridin kasvatti on urallaan pelannut Los Blancosin lisäksi Real Valladolidissa, Derbyssa ja Rayossa, johon hän siirtyi pari vuotta sitten. Madridin lähiöseurassa Bueno on myös lyönyt itsensä kunnolla läpi.

Viime kaudella Bueno viimeisteli 37 liigaottelussa 11 maalia ja antoi viisi maalisyöttöä. Tällä kaudella tahti parani entisestään. 17 maalia ja neljä maalisyöttöä 36 ottelussa toivat 27-vuotiaalle piilokärjelle seitsemännen sijan La Ligan maalipörssissä. Espanjalaisista pelaajista vain Aritz Aduriz (18 osumaa) teki enemmän maaleja.

Helmikuun viimeisenä päivänä Bueno iski neljä maalia Levanten verkkoon. Se sai päävalmentaja Paco Jémezin vaatimaan Buenoa Espanjan maajoukkueeseen. Neljän maalin ilta johti myös Laliiga.comin Viikon pelaaja -valintaan.

Toimittajan sana

Buenolle Porto voi olla askel eteenpäin. Vähintäänkin hän pääsee pelaamaan mestaruudesta. Siirto voi myös tietää sitä, että Porto-hyökkääjä Jackson Martínez on siirtymässä isompiin ympyröihin.

Rayolle siirto on ikävä takaisku sikäli, että Buenon sopimus päättyi tähän kauteen. Rayo ei siis saa 17 maalin pelaajasta minkäänlaista korvausta.