Barcelona jäi kauden viimeisessä liigaottelussaan 2-2-tasapeliin Deportivo La Coruñan kanssa. Barcalle tuloksella ei ollut merkitystä. Ainoa asia, jolla oli merkitystä, oli Xavin viimeinen La Liga -esiintyminen katalaaniyleisön edessä. Deporille tulos sen sijaan oli hyvin merkityksellinen, sillä joukkue varmisti sarjapaikkansa.

Barcelonan paidassa nähtiin kaksi debytanttia. Viime kesän hankinta Thomas Vermaelen pelasi ensimmäisen ottelunsa Barcan edustusjoukkueessa. Kolmosmaalivahti Jordi Masip puolestaan pelasi ensimmäisen ottelunsa La Ligassa.

Ei mennyt kauan, kun Barca siirtyi johtoon. Neljän minuutin kohdalla Lionel Messi käynnisti nopean hyökkäyksen syöttämällä pystyyn vasenta laitaa pitkin tikanneelle Jérémy Mathieulle. Ranskalaispuolustaja haki keskityksellä Pedroa, mutta maalivahti Fabri pääsi väliin. Irtopallo putosi Rafinhalle, joka harhautti tiensä päätyrajalle ja keskitti maalin eteen. Hyökkäyksen käynnistänyt Messi liikkui syöttöön oikea-aikaisesti ja puski lukemat 1-0:aan. Osuma oli Kirpulle kauden 42:s La Ligassa.

Vajaa 10 minuuttia myöhemmin Neymar antoi läpisyötön Messille, joka iski toisen maalinsa. Tilanne liputettiin niukasti paitsioksi.

Pari minuuttia myöhemmin Fabri otti komean tuplatorjunnan. Ensin alakulmasta venytys Messin laukauksen eteen. Pedro ehti ensimmäisenä irtopalloon, ja tilanne näytti varmalta maalilta. Depor-vahti nollasi kuitenkin Pedron erinomaisella lähitorjunnalla.

24. minuutilla kotijoukkue haki seuraavaa. Messi nosti oikealta laidalta pallon boksiin Neymarille, joka otti rinnalla pallon haltuunsa ja haki toisella kosketuksella saksipotkumaalia. Laukaus suuntautui maalia kohti, mutta voimaa ei ollut, joten Fabri torjui ilman vaikeuksia.

Pitkän aikaa mentiin hiljaisemmalla temmolla ilman kunnon tilanteita. Pari minuuttia ennen taukoa Neymar syötti Xaville, jonka laukaus kimposi Depor-puolustuksesta kulmapotkuksi.

Hetkeä myöhemmin Depor oli melko lähellä tasoitusta. Keskityksellä tavoiteltiin maalin edestä Ivan Cavaleiroa, mutta portugalilainen ei aivan yltänyt palloon.

Heti toisen jakson alkuun Xavi haki puolustuslinjan selustaan juossutta Rafinhaa. Fabri luki tilanteen hyvin ja katkaisi syötön jalallaan.

Ottelun lopullisen oloinen ratkaisu nähtiin vajaan tunnin pelin kohdalla. Pedro vapautti puskulla Neymarin ja Messin 2v0-hyökkäykseen. Neymar kuljetti, odotti maalivahdin liikettä ja tarjoili tyhjän maalin Messille, joka viimeisteli kauden 43:nnen liigamaalinsa.

Pian maalin jälkeen Luis Enrique otti Vermaelenin vaihtoon. Tilalle juoksi yhdessä liigaottelussa aiemmin tällä kaudella pelannut Douglas. Brassipakki haki pian vaihtonsa jälkeen maalin edestä Pedroa, mutta puolustus pääsi väliin.

67. minuutilla Depor sai vielä pienen toivonkipinän. Pallo pelattiin boksiin negatiivisessa peliasennossa olleelle Lucas Pérezille. Hyökkääjä kääntyi ja lähetti laukauksen aivan yläkulmaan.

Kavennusosuman jälkeen Barca joutui suorittamaan vaihdon Marc Bartran loukkaantumisen vuoksi. Toppari sai Oriol Rieran kädestä iskun päähänsä.

Heti vaihdon jälkeen Depor paukutti vapaapotkun oikealta laidalta ylärimaan.

Sen lisäksi, että Lucas nosti maalillaan Deporin mahdollisuuksia, Fabri teki maalilla oman osuutensa. Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Fabri nollasi maalipaikassa olleen Neymarin. Kakkospalloon pääsi Xavi, joka haki nostoa Fabrin yli. Maalivahti nappasi kuitenkin pallon näppeihinsä.

Viitisen minuuttia myöhemmin Deporin säilyminen alkoi sittenkin näyttää mahdolliselta. Haris Medunjanin tälläsi vapaapotkun muuriin. Irtopallo Medunjaninille, joka laukoi päin puolustusta. Irtopallo taas Deporille – tällä kertaa Diogo Salomãolle. Nyt ei osunut lihamuuriin, vaan kuti painui takakulmaan. Maalin myötä Depor nousi sarjataulukossa punaisen viivan paremmalle puolelle.

Ottelun tarinat eivät olleet vielä ohi. 86. minuutilla Xavi vaihdettiin pois. Pelintekijä kätteli vastustajat läpi, halasi joukkuekaverinsa läpi ja taputti yleisölle, joka nousi seisomaan maan kaikkien aikojen parhaiden pelaajien joukkoon kuuluvan pelaajan kunniaksi.

Voittomaalia kumpikaan ei kyennyt tekemään, joten pisteet tasattiin lukemin 1-1. Xavi sai jäähyväisensä, Vermaelen debyyttinsä ja Depor varmisti sarjapaikkansa.

Kokoonpanot

Barcelona

25 Masip
21 Adriano
15 Bartra -> Mascherano (70.)
24 Mathieu
23 Vermaelen -> Douglas (63.)
20 Roberto
6 Xavi -> Iniesta (86.)
12 Rafinha
7 Pedro
20 Messi
11 Neymar

Barcelona, vaihtopenkki

18 Alba
13 Bravo
16 Douglas
31 El Haddadi
8 Iniesta
14 Mascherano
2 Montoya

Deportivo La Coruña

13 Fabri
15 Laure
23 Lopo
12 Sidnei
3 Canella -> Medunjanin (39.)
4 Bergantiños
22 Borges
17 Salomão
10 Domínguez -> Riera (62.)
19 Cavaleiro
7 Pérez -> Rodríguez (86.)

Deportivo La Coruña, vaihtopenkki

32 Costa
5 Insúa
1 Lux
8 Medunjanin
9 Postiga
21 Riera
6 Rodríguez

La Liga lauantaina

Levante – Elche 0-0

Almería – Valencia 2-3 (2-2)
1-0 Thomas Partey (9.)
1-1 Nicolás Otamendi (28.)
2-1 Fernando Soriano (37.)
2-2 Sofiane Feghouli (45.)
2-3 Paco Alcácer (80.)

Athletic Bilbao – Villarreal 4-0 (3-0)
1-0 Aritz Aduriz rp. (25.)
2-0 Andoni Iraola (28.)
3-0 Beñat Etxebarria (36.)
4-0 Aritz Aduriz (60.)

Barcelona – Deportivo La Coruña 2-2 (1-0)
1-0 Lionel Messi (5.)
2-0 Lionel Messi (59.)
2-1 Lucas Pérez (67.)
2-2 Diogo Salomão (76.)

Celta Vigo – Espanyol 3-2 (1-1)
0-1 Christian Stuani rp. (23.)
1-1 Hugo Mallo (38.)
1-2 Christian Stuani (48.)
2-2 Gustavo Cabral (58.)
3-2 Nolito (76.)

Eibar – Córdoba 3-0 (3-0)
1-0 Mikel Arruabarrena (6.)
2-0 Raúl Navas (11.)
3-0 Ander Capa (34.)

Granada – Atlético Madrid 0-0

Málaga – Sevilla 2-3 (0-0)
0-1 José Antonio Reyes (53.)
0-2 Éver Banega (55.)
0-3 Aleix Vidal (62.)
1-3 Javi Guerra (67.)

Rayo Vallecano – Real Sociedad 2-4 (1-2)
0-1 Carlos Vela (19.)
0-2 Chory Castro (21.)
1-2 Alberto Bueno (42.)
2-2 Jorge Morcillo (64.)
2-3 Imanol Agirretxe (73.)
2-4 Aritz Elustondo (75.)

Real Madrid – Getafe klo 21.30