Sami Khedira pelaa tänään viimeisen ottelunsa Real Madridin paidassa. Tai ei siis pelaa, vaan seuraa ottelua lehtereiltä. Aivan kuten hän on seurannut suurimman osan kaudesta. Suuren osan kaudesta Khedira piti mölyt mahassaan, mutta nyt 28-vuotias saksalainen avautui kohtelustaan.

– On aina kerrottava totuus. Minulla oli pieni vamma, kipua oikeassa kantapäässäni, mutta se ei ole ollut syy siihen, etten ole pelannut. Se ei ollut monimutkainen vamma, olen ihan pelikunnossa, Khedira sanoi Marcalle.

– Koko ajan on tuntunut, että minulla on valmentajan luottamus. Mutta sain epäsuoria viestejä, joiden mukaan minua ei enää tarvittu, minut jätettiin ulkopuolelle enkä olisi enää saanut mahdollisuutta pelata.

– Kukaan seuran sisältä ei sanonut minulle mitään suoraan. On vain tuntemuksia, yksittäisiä tapauksia ja kommentteja, joiden mukaan en enää pelaisi. Mutta kukaan ei lähestynyt minua.

– Tapaamisia oli monta. Viimeisin oli lokakuussa. Monen keskustelun jälkeen en ollut varma neljän vuoden jatkosopimuksen tekemisestä. Minulla oli epäilyksiä, ja joulukuussa päätin, että oli parempi etsiä uusia haasteita.

– Se, mitä tällä kaudella on tapahtunut, sattuu syvälle sisimpääni. Tämä päätös ei ole sellainen, jonka olisin halunnut.

Khediralla oli sanansa sanottavana myös niille, jotka ovat kritisoineet häntä kauden aikana.

– Se satuttaa, että minua syytetään epäammattimaisuudesta. Olen aina asettanut joukkueen itseni edelle. Olen ollut onnellinen Real Madridissa. Kaikki ne, joiden kanssa olen työskennellyt, kunnioittavat minua, ja minulla on puhdas omatunto. Se on normaalia, että lehdistö ja kannattajat kritisoivat minua ajoittain. Se on jalkapalloa.

Khedira on tällä kaudella pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien 17 ottelussa yhteensä 628 minuuttia. Viimeisen ottelunsa Khedira pelasi maaliskuussa Schalkea vastaan. Tänään hän on ”loukkaantumisen” takia sivussa, kun Real kohtaa kauden viimeisessä ottelussaan Getafen.