Juventuksen ja Real Madridin välinen Mestarien liigan välierien ensimmäinen osaottelu ei takuulla jättänyt ketään kylmäksi. Vauhdikas ottelu päättyi kotijoukkueen 2-1-voittoon. Realia kurittivat vielä viime kaudella joukkueessa pelannut Álvaro Morata sekä Carlos Tévez. Vierasjoukkueen ainokaisen viimeisteli Cristiano Ronaldo.

Kotijoukkue loi ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksensä heti avausminuutilla. Iker Casillasin avaus epäonnistui, ja pallo pelattiin nopeasti Arturo Vidalille rangaistusalueen sisään. Chileläinen aikaili, Realin puolustus lanasi argentiinalaisen ja vei pallon mennessään.

Pari minuuttia myöhemmin Juventus lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Tévez jakoi vasemmalle puolelleen Stefano Sturarolle, jonka matalan laukauksen Casillas torjui pienien vaikeuksien jälkeen.

Viiden minuutin kohdalla nähtiin ottelun ensimmäinen varoitus, kun Leonardo Bonucci kaatoi Gareth Balen. Ronaldo ampui tilannetta seuranneen vapaapotkun muuriin.

Hetkeä myöhemmin pallo pelattiin nopeasti pystyyn Moratalle. Viime kesänä Realista Juventukseen siirtynyt hyökkääjä haki nostoa vastassa olleen Casillasin yli. Idea oli hyvä, mutta toteutus jäi vajaaksi.

Lähes heti perään Juve hyökkäsi uudestaan. Pallo rangaistusalueen sisään Tévezille, joka laukoi terävästi kohti takakulmaa. Casillas torjui, mutta irtopallo tuli suoraan Pepen unohtamalle Moratalle, joka puttasi pelivälineen tyhjiin.

Real ei avausmaalista häkeltynyt, vaan lähti hakemaan tasoitusosumaa. 12. minuutilla Toni Kroos latasi boksin ulkopuolelta painavan matalan laukauksen – Gianluigi Buffon venyi torjuntaan. Seuraavan kudin lähetti Isco – tällä kertaa suoraan Buffonin syliin.

Hetken aikaa edettiin hieman rauhallisemmin. 23. minuutilla Isco vapautti puolustuslinjan selustaan juosseen Ronaldon. Vasemman jalan laukaus rangaistusalueen laidasta sujahti takakulmasta ohi.

Seuraava yritys ei enää painunut ohi. Oikean laidan kautta pelatussa hyökkäyksessä James Rodríguez onnistui nostamaan pallon maalin eteen täysin vapaaksi jääneelle Ronaldolle, joka puski vieraat tasoihin. Maali oli Ronaldolle Mestarien liiga -kauden yhdeksäs. Lukemalla irtoaa maalipörssin jaettu kärkisija.

Juventus v Real Madrid CF  - UEFA Champions League Semi Final
Kuva: Getty Images.

Vajaa viisi minuuttia ennen taukoa Real oli hyvin lähellä johto-osumaa. Vierasjoukkue kierrätti hyökkäyspäässä pallon erinomaisesti oikealta laidalta vasemmalle. Marcelo syötti pystyyn Iscolle, joka keskitti maalin eteen. Rodríguez voitti pääpallon, mutta peliväline kolahti ylärimaan. Marcelo laukoi irtopallon maalin katolle. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Toinen jakso ehti vanheta kymmenen minuuttia, kunnes alkoi tapahtua. Marcelon laukaus kulmapotkun jälkitilanteessa kilpistyi lihamuuriin, ja Juve lähti vastahyökkäykseen kahdella kahta vastaan. Marcelo kaatoi Moratan ja Daniel Carvajal Tévezin – pallo pisteelle. Tilanteessa rikottu Tévez tälläsi kauden seitsemännellä Mestarien liiga -maalillaan kotijoukkueen uudestaan johtoon.

Carlo Ancelotti reagoi tappiotilanteeseen vaihtamalla Iscon Javier Hernándeziin. Samalla peliryhmitys vaihtui 4-3-3:een. Chicharito oli lähes välittömästi petaamassa Balen kanssa maalipaikkaa Ronaldolle, joka ei aivan yltänyt Hernándezin jatkoon.

Heti tilanteen jälkeen Massimiliano Allegri teki oman shakkisiirtonsa. Sturaro pois, ja Andrea Barzagli kolmanneksi toppariksi sisään. Hieman myöhemmin Allegri otti vielä Fernando Llorenten muodossa lisää pääpelivoimaa kentälle.

Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Llorente pääsi puolittaiseen tilanteeseen Real-puolustuksen hölmöilyn ansiosta. Raphaël Varanen syöttö alaspäin Casillasille jäi vaisuksi, ja Llorente pääsi väliin. Espanjalaishyökkääjä ohitti Casillasin ja pyrki kääntämään päätyrajalta syötön takaviistoon. Carvajal ehti ensimmäisenä palloon ja purki tilanteen.

Lisäajalla Casillas pelasti Realin 1-3-tappiolta. Andrea Pirlo lähetti vasemmasta laidasta vapaapotkun takatolpalle. Llorente pääsi puskemaan, mutta Casillas reagoi nopeasti ja onnistui torjumaan.

Enempää tilanteita ei nähty, joten 2-1-voitto Juventukselle. Real sai tehtyä vierasmaalin, joten sille riittää jatkopaikkaan 1-0-voitto Santiago Bernabéulla. Se on joka tapauksessa varmaa, että Realin on jatkoon edetäkseen voitettava viikon kuluttua. Jälkimmäinen osa pelataan ensi viikon keskiviikkona klo 21.45 Suomen aikaa.

Toimittajan sana

Ottelupari ei todellakaan lähtenyt käyntiin odotetulla tavalla. Asiantuntijoiksi itseään tituleeraavat hahmot eri puolilla – myös tällä sivustolla – odottivat matalan riskitason ottelua ja jopa pragmaattista puolustamista hyökkäämisen kustannuksella.

Molemmat joukkueet olivat erittäin ahnaasti liikkeellä etenkin tilanteenvaihtojen hetkillä. Välittömästi pallonriiston jälkeen lähdettiin monen pelaajan voimin vauhdilla kohti vastustajan maalia.

Ronaldon 1-1-maalin jälkeen ottelun tempo hieman rauhoittui. Mitä pidemmälle jatkettiin sitä vahvemmin mentiin ennen ottelua ennakoituun asemasotavaiheeseen. Italialaisvalmentajien välillä nähtiin odotetunlainen shakkiottelu. Ancelotti joutui tappioasemassa reagoimaan ensin. Ryhmityksen muutos sai Allgerin reagoimaan, ja myös Juventuksen ryhmitys muuttui.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli alun intensiivisyydessään ja lukuisten virheiden takia hieman hämmentävä. Nyt on hyvin mielenkiintoista nähdä toinen osaottelu näiden joukkueiden välillä.