Valencian kausi on ollut erinomainen. Ennen neljää viimeistä kierrosta joukkue on La Ligassa neljäntenä. Viime kesänä monelta osin uusiksi laitetulla joukkueella on ollut yksi ongelma. Kokoonpanosta ei ole löytynyt yhtään hyökkääjää, joka latoisi maaleja liukuhihnalta. Siitä huolimatta Valencia on tehnyt viidenneksi eniten maaleja. Vastaus on löytynyt keskikentältä. Tällä kertaa esittelemme Viikon pelaajana Dani Parejon.

26-vuotias Parejo on tehnyt sen, minkä Valencian hyökkääjät ovat jättäneet tekemättä. Keskikentän keskustan pelaaja on viimeistellyt tällä kaudella jo 10 liigamaalia – eniten koko Valencian joukkueesta. Koko sarjan keskikenttäpelaajista vain Real Madridin James Rodríguez on pystynyt parempaan saldoon.

Viimeksi kuluneen viikon kahdella ottelukierroksella Parejo oli jälleen elementissään. Granadan Valencia kaatoi 4-0. Parejo syötti Javi Fuegon viimeistelemän voittomaalin. Ottelun toisen osuman Parejo viimeisteli itse rangaistuspotkusta. Torstaina Valencia jäi 1-1-tasapeliin Rayo Vallecanon vieraana. Yksi piste sentään tuli, kiitos Parejon vapaapotkumaalin.

Maalien lisäksi Parejo toimii Valencian pallollisen pelin kapellimestarina. Hän syöttää ottelua kohden keskimäärin eniten joukkueen pelaajista. Syöttöjen onnistumisprosenttikin on Valencian parhaita. Se on kova saavutus, kun otetaan huomioon että Parejo myös luo maalipaikkoja keskimäärin yhden peliä kohden.

Parejo on pelaajana taitava mutta samalla viisas. Hän ei pakota peliä, vaan valitsee usein pelin kannalta järkevän ratkaisun. Oli se sitten vastustajan haasto, syöttö taakse, vierelle, eteen, tai laukaus. Tästä linkistä pääsee katsomaan koostetta Parejon otteista.

Valencia on tällä hetkellä menossa ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Mikäli tavoite täyttyy, joukkue saa suurelta osin kiittää Parejoa. Harvemmin käy niin, että keskikenttäpelaaja voittaa joukkueen sisäisen maalitilaston.

Kaikkia Viikon pelaaja –artikkeleita pääsee selaamaan tästä.