La Ligassa aletaan olla lähellä sitä, että muutkin seurat kuin Barcelona ja Real Madrid saavat järkevän kokoisia tuloja televisiointioikeuksien myynnistä. Uutisoimme hetki sitten, että Espanjan hallitus hyväksyi kuninkaallisen päätöksen televisiointioikeuksien kollektiivisesta myynnistä.

Kunhan televisiointioikeudet saadaan myytyä, 93 prosenttia summasta jaetaan kahden korkeimman sarjatason seuroille niin, että suurimman osan tuloista saavat pääsarjaseurat. Potista puolet jaetaan seurojen kesken tasan ja toinen puolisko viiden edellisen kauden menestyksen perusteella.

– Tämä kuninkaallinen päätös tähtää valtavan epätasa-arvoisen tulonjaon päättymiseen, Espanjan urheilu- ja kulttuuriministeri José Ignacio Wert sanoi lehdistölle.

– Tämä oli tarpeellista. Tällä tavalla Espanja ei menetä asemiaan muille suurille sarjoille. Tämä on historiallinen päivä espanjalaiselle jalkapallolle, urheilusta vastaava valtiosihteeri Miguel Cardinal puolestaan sanoi.

– Uusi sarja on syntynyt. Tämä oli tarpeellista kehityksen ja kasvun kannalta. Uusi tarina alkaa espanjalaisessa ammattilaisjalkapallossa, sarjaa hallinnoivan LFP:n puheenjohtaja Javier Tebas sanoi lopuksi.