Mikäli Cadena Serin ohjelmaa El Largueroa on uskominen, Fifa on langettamassa Real Madridille ja Atlético Madridille pelaajasiirtokiellon. Rangaistus olisi kovuudeltaan sama, jota Barcelona tällä hetkellä kärsii, eli Real ja Atleti eivät saisi tehdä pelaajasiirtoja kahden seuraavan siirtoikkunan aikana.

Jos El Largueron tiedot pitävät paikkansa, madridilaisjoukkueet saavat rangaistuksen samasta syystä kuin Barcelona noin vuosi sitten. Barcan tavoin Realin ja Atletin uskotaan toimineen väärin alaikäisten pelaajien rekrytointien suhteen.

El Largueron mukaan Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Ángel María Villar on anonut Fifan puheenjohtajaa Sepp Blatteria hylkäämään siirtokiellon, aivan kuten hän teki Barcelonan tapauksen yhteydessä. Blatter ei kuitenkaan aio rangaistukseen puuttua.

Toimittajan sana

Uutisoimme tammikuussa Fifan aloittaneen tutkimukset Realia, Atléticoa, Valenciaa ja Rayo Vallecanoa kohtaan. Noiden tietojen valossa oli jo vahva aavistus siitä, että Barcelonan lisäksi muutkin seurat joutuisivat vaikeuksiin. Real osasi ongelmiin jossain määrin varautua. Joukkueeseen hankittiin tammikuussa poikkeuksellisesti neljä pelaajaa: Marco Asensio, Martin Odegaard, Lucas Silva ja Danilo. Atleti sen sijaan ei samalla tavalla läiskinyt rahaa menemään. Tammihankinnoista ainoastaan Fernando Torres pysyy joukkueessa myös ensi kauden ajan.

Tuore kuvio on mielenkiintoinen sikäli, että jos Fifa rangaistuksen langettaa, tulevana kesänä Espanjan kolme suurinta seuraa ei voi tehdä hankintoja. Se taas avaisi mm. englantilaisseuroille hyvät saumat esimerkiksi Paul Pogban ja Marco Reusin suhteen.