Tällä kertaa päätimme valita Viikon pelaajaksi sarjan huonoimman joukkueen maalivahdin. Valinta ei tullut säälistä. Córdoban Juan Carlos yksinkertaisesti nollasi Villarrealin monen paraatipelastuksen voimin.

Carlos torjui Villarrealia vastaan seitsemän kertaa. Kyse ei niinkään ollut torjuntojen määrästä. Kyse oli siitä, millaisia torjunnat olivat. Toisen puoliajan alkuun Denis Cheryshev puski hyvin – Carlos venyi torjuntaan (video). Reilu vartti ennen täyttä aikaa Carlos venytti Joel Campbellin yläkulmaan suuntautuneen laukauksen kiinni (video). 87. minuutilla Carlos teki ehkä parhaan torjuntansa ottelussa. Víctor Ruiz puski hyvästä paikasta täysin oikeaoppisesti maata kohden. Carlos reagoi hämmentävän nopeasti ja tojui (video). Kolme minuuttia myöhemmin Campbell laukoi jälleen hyvän kudin. Taas Carlos veti pidemmän korren (video).

Tässä kohtaa on ehkä syytä avata hiukan lisää sitä, kuka Juan Carlos oikein on. 27-vuotias maalivahti lienee monelle melko tuntematon tapaus. Espanjalainen on Rayo Vallecanon kasvatti. Rayossa vastuuta tuli vain kahdessa ottelussa, joten Carlos siirtyi vajaa neljä vuotta sitten Hérculesiin. Avauskaudella ei tahtonut tulla peliaikaa, kunnes kohtalo puuttui peliin. Hérculesin ykkösmaalivahti Ismael Falcón loukkaantui Segundan neljänneksi viimeisellä kierroksella, ja yhtäkkiä Carlos pääsi tositoimiin. Carlos pelasi kauden loput runkosarjapelit ja kaksi nousukarsintaottelua. Tappio tuli vain Las Palmas -ottelussa, jossa Carlos vaihdettiin Falcónin tilalle.

Kauden lopussa nähdyistä hyvistä otteista huolimatta Carlosilla oli seuraavallakin kaudella (2012-13) vaikeuksia päästä pelaamaan. Vastuuta tuli kaikki kilpailut huomioiden vain kuudessa ottelussa. Kauden jälkeen tilanne alkoi muuttua. Carlos siirtyi 200 000 euron kaupassa Córdobaan, joka tuohon aikaa väänsi samaisessa Segundassa.

Andalusialaistenkin riveissä oli alkuun vaikeuksia päästä pelaamaan. Cup-peliä lukuun ottamatta Carlos sai komennuksen tolppien väliin vasta maaliskuun lopussa. Tuolloin Córdoba oli sarjassa sijalla 15. Tuli tasapeli, voitto, voitto, voitto ja niin edelleen. Loppukauden aikana Córdoba hävisi vain yhden ottelun. Joukkue ylsi kuudenneksi ja pääsi mukaan nousukarsintoihin, joissa se punnersi tieltään ensin Real Murcian ja perään Las Palmasin. Carlos oli koko hyvän putken ajan maalilla ja vakiinnutti paikkansa joukkueen ykkösvahtina.

Tällä kaudella Carlosin paikka ei ole oikeastaan missään vaiheessa ollut uhattuna. Helmi-maaliskuussa oli neljän ottelun putki, jonka ajan Carlos istui penkillä, mutta muuten hän on pelannut jokaisen liigaottelun. Valitettavasti Córdoban joukkue on yleisesti ottaen niin huono, että se ei mitä todennäköisimmin sarjapaikkaansa uusi. Ei, vaikka Carlos silloin tällöin hakisikin täysin omakätisesti pisteen, kuten Villarrealia vastaan.

Viikon pelaaja -artikkeleita pääsee selaamaan tästä.