Athletic Club kaatoi lauantai-illan myöhäisottelussa Getafen puhtaasti 4-0. Voittoa avitti Emiliano Velázquezin ottama punainen avausjakson lopussa. Athletic iski kaikki maalinsa ylivoimalla.

Ensimmäisen viimeisteli Aritz Aduriz pilkulta nimenomaan Velázquezin rikkeen seurauksena. Heti tauon jälkeen sama mies iski uudestaan. Syötön tarjoili Andoni Iraola. Aduriz on piirtänyt puumerkkinsä vahvasti uuden San Mamésin historiaan. Kokenut hyökkääjä on viimeistellyt Athleticin uudella kotistadionilla jo 19 maalia – 11 enemmän kuin kukaan muu.

Getafen puolustusta puhkottiin useampaan otteeseen. Kolmas maali tuli vasta reilu 10 minuuttia ennen täyttä aikaa. Markel Susaeta keskitti Ibai Gómezille, joka puski pallon takanurkkaan. Susaeta viimeisteli itse loppulukemat 4-0:aan. Erinomaisen syötön antoi Ager Aketxe.

Getafe jäi totaalisesti Athleticin jalkoihin. Maalintekopaikat kirjattiin kotijoukkueen hyväksi 27-1. Avausjaksolla Getafe ei laukonut kertaakaan. Vastaavaa ei ollut koskaan aiemmin tapahtunut Getafen pääsarjahistorian aikana.

Voitto nosti Athleticin pistesaldon sarjataulukossa 43:een. Sijoitus on tämän viikonlopun jälkeen kahdeksas. Getafe jatkaa 13:ntena. Sarjapaikan säilyttäminen on tappiosta huolimatta hyvällä mallilla, sillä putoamisviivan alle on matkaa kahdeksan pistettä.