Barcelonan ja Stoken välille on viime vuosina syntynyt ilmasilta, joka on kuljettanut Barcan lupaavia nuoria pelaajia Valioliiga-kentille. 1,5 vuotta sitten puolustaja Marc Muniesa siirtyi Barca B:stä Stokeen. Viime kesänä oli Bojan Krkicin vuoro. Kuluvan kauden jälkeen putkea on näillä näkymin jatkamassa Mohamed El Ouriachi.

Aiemmin tällä viikolla El Ouriachin agentti vihjasi siirron olevan loppusuoralla. Nyt saman vahvisti Stoken manageri Mark Hughes.

– Toivomme, että voimme viimeistellä siirron. Yritämme kehittää alle 21-vuotiaiden joukkuettamme. Uskomme, että Barcelonan Moha on sellainen pelaaja (joka tekee joukkueesta paremman), Hughes sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Pyrimme aktiivisesti kehittämään sitä ryhmää, koska jos he onnistuvat siellä, he pyrkivät murtautumaan edustusjoukkueeseen.

Millainen pelaaja El Ouriachi eli tutummin Moha on, ja mitä Hughes odottaa häneltä?

– Moha on lähtökohtaisesti vasenjalkainen, hän on nopea ja hänellä on paljon niitä ominaisuuksia, joista pidän pelaajissa. Toivomme, että saamme hänet tänne ja kohti edustusjoukkuetta.

19-vuotiaalla Mohalla on sekä Marokon että Espanjan kansalaisuudet. Hän on pelannut pitkälti vasempana laitahyökkääjänä Barcan 19-vuotiaiden joukkueessa eli Juvenil A:ssa. Tällä kaudella Moha pelasi Uefan nuorten Mestarien liigassa 11 ottelua. Tehoja syntyi neljän maalin ja viiden maalisyötön verran.