Athletic Bilbaossa pelaavan Iker Muniainin pelit on vähäksi aikaa pelattu. Tai oikeastaan aika pitkäksi aikaa. Seura tiedotti, että Muniainin vasemman polven eturistiside on revennyt. Toipumisajaksi kerrottiin 6-7 kuukautta.

22-vuotiaan laiturin kausi on luonnollisesti ohi. Sen lisäksi ensi kaudestakin jää reilu osa väliin. Muniain on toipumisennusteen mukaan pelikunnossa loka-marraskuussa.

Toimittajan sana

Raju isku sekä nuorelle pelaajalle että joukkueelle. Muniain on ollut tällä(kin) kaudella Athleticin runkopelaajia. Hän on pelannut La Liga -otteluissa kuudenneksi eniten Athleticin ryhmästä.

Muniain on summannut tällä kaudella melko vaatimattomat tehot (1+1), mutta pelillisesti hän on silti ollut tärkeä lenkki. Esimerkiksi Muniainin syöttöjen onnistumisprosentti on ollut joukkueen paras, mikäli paria ottelua pelanneita ei lasketa mukaan. Maalipaikkoja Muniain on luonut toiseksi eniten ja läpisyöttöjä hän on antanut eniten. Haastamisessa hän on ollut Athleticin pelaajista selvästi ahkerin.

Kuka Muniainin korvaa? Loppukauden ajan mitä todennäköisimmin Ibai Gómez. Hän on pelaajana vähän erityyppinen kuin Muniain. Ibai on vähemmän pallossa, mutta toisaalta keskittää enemmän. Pallollisena hän ei haasta läheskään niin paljon kuin Muniain. Laukaus toisaalta lähtee Ibailta herkemmin. Tässä kohtaa on paha sanoa, mitä Athletic tekee kesällä vasemman laiturin tontin suhteen. Jos korvaajaa ei hankita, Ibaita voivat jossain määrin tuurata Borja Viguera ja Iñaki Williams.