Almería on antanut potkut päävalmentajana toimineelle Juan Ignacio Martínezille. Tutummin nimellä JIM kulkeva valmentaja ehti luotsata Almeríaa melko tarkalleen neljän kuukauden ajan. Hänet palkattiin joulukuussa pois potkitun Francisco Rodríguezin tilalle.

JIMin viimeiseksi otteluksi jäi lauantainen 1-4-tappio Levantea vastaan. Kaiken kaikkiaan Martínez ehti valmentaa Almeríaa 14 liigaottelussa. Taskuun tarttui neljä voittoa, kolme tasapeliä ja seitsemän tappiota.

Almería on tällä hetkellä seitsemän ottelun pituisessa voitottomassa putkessa, joka todennäköisesti oli potkujen merkittävin syy. Joukkueen sarjasijoitus on 18:s. Heikosta vireestä huolimatta toivo ei ole vielä kokonaan mennyt, sillä putoamisviivan paremmalle puolelle on matkaa vain yksi piste.

Almeríaa luotsaa tässä vaiheessa reservijoukkueen valmentaja Miguel Rivera. Rodríguezin potkujen jälkeen Rivera johti joukkonsa Real Madridia vastaan. Takkiin tuli lukemin 1-4. Nyt Rivera on suurin piirtein yhtä vaikean paikan edessä. Almería kohtaa keskiviikkona vieraskentällä Barcelonan.