Granadan pelaajat todennäköisesti haluavat unohtaa pääsiäissunnuntain mahdollisimman nopeasti. Real Madrid takoi taululle hämmentävät 9-1-lukemat ja aiheutti Granadalle seuran suurimman tappion La Ligan historiassa. Realin ykköstykkinä hääri Cristiano Ronaldo, jolle kirjattiin peräti viisi osumaa. Maalinteossa onnistuivat myös Gareth Bale (1+2) ja Karim Benzema (2+0).

Kotijoukkueen avauskokoonpanossa nähtiin pitkästä aikaa James Rodríguez. Jalkapöydän murtumasta kärsinyt kolumbialainen pelasi edellisen kerran helmikuun alussa.

Ottelun ensimmäinen tilanne nähtiin seitsemän minuutin pelin jälkeen. Ronaldo puolusti hyvin ja riisti pelivälineen keskialueella. Pallo pelattiin vasempaan laitaan, josta se keskitettiin Benzemalle. Ranskalainen malttoi antaa pallon pudota tarpeeksi alas ennen kuin volley lähti. Kulma oli kuitenkin pieni, eikä maalivahti Oier Olazábalilla ollut suurempia ongelmia.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ronaldo laukoi kuljetuksen jälkeen rangaistusalueen vasemmasta laidasta. Tälläkin kertaa kulma oli melko pieni, ja kuti sujahti sivuverkkoon.

13 minuutin kohdalla oli Granadan vuoro yrittää, kun Robert Ibáñezille annettiin yllättävän paljon tilaa oikealla laidalla. Kaksi maalia tällä kaudella tehnyt laituri käytti tilan hyväkseen ja laukoi matalan kudin kohti alakulmaa – vain hieman ohi maalin.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Álvaro Arbeloa pääsi yrittämään maalintekoa erinomaisesta paikasta. Marcelo keskitti vasemmalta, ja täysin vapaaksi jäänyt Arbeloa jatkoi muutamasta metristä. Laitapakki ei kuitenkaan onnistunut laukomaan kohti maalia.

Arbeloan epäonnistuminen ei jäänyt kismittämään Real-leiriä kovin pitkään. Toni Kroos syötti keskialueelta pystyyn Granada-puolustuksen selustaan juosseelle Balelle. Walesilainen väisti puolustajan taklauksen, kiersi maalivahdin ja puttasi tyhjiin. Kroosin erinomainen syöttö mursi käytännössä kaksi linjaa.

Puolen tunnin kohdalla lukemat olivat 2-0. Oikealta lähtenyt keskitys tavoitti maalin edestä Benzeman. Tämän tilanteen vieraiden puolustus onnistui vielä selvittämään. Pallo päätyi Rodríguezille, joka reagoi nopeasti ja syötti vapaana olleelle Ronaldolle, joka sijoitti takanurkkaan. Maali oli portugalilaiselle kauden 31:s La Ligassa.

getty_RonaldoCristianoBaleGareth20150405
Kuva: Getty Images.

Viiden minuutin kuluttua tuli lisää. Jälleen Ronaldon ja Marcelon yhteistyö vasemmalla laidalla toimi. Ronaldo syötti eteenpäin Marcelolle ja lähti juoksemaan maalin edustalle. Olazábal torjui Marcelon keskityksen, mutta irtopallo putosi suoraan Ronaldolle, joka tälläsi ottelun toisen osumansa. Maalin myötä portugalilainen nousi La Ligan kaikkien aikojen maalitilastossa jakamaan kahdeksatta sijaa. Sekä Ronaldo että Pahiño ovat osuneet 210 kertaa Espanjan pääsarjaotteluissa.

Ei mennyt kauan, kun hattutemppu oli kasassa. Ronaldon kauden 33. liigaosuma syntyi laukauksella rangaistusalueen rajalta. Kuti suuntautui melko lailla päin Olazábalia, mutta korkkiruuvia oli sen verran, että laukaus painui verkkoon. Samalla Ronaldo kiilasi taas Lionel Messin ohi maalipörssin kärkipaikalle.

getty_RonaldoCristiano20150405

Ensimmäinen jakso oli lähes yhtä maalia, mutta pari minuuttia ennen taukoa Granada oli hyvin lähellä kavennusmaalia. Youssef El Arabin painava kuti 16-alueen ulkopuolelta kolahti yläriman alareunaan. Pallo pomppasi lähes maaliviivalle, ja siitä ulos.

El Arabin väläytys jäi harvinaiseksi valonpilkahdukseksi. Tauon jälkeen mikään ei muuttunut, vaan Real löi lisää löylyä kiukaalle. Tai siis maaleja tulostaululle. 52. minuutilla Benzemalle annettiin jälleen liikaa tilaa maalin edessä. Ranskalainen sai ottaa vapaasti pallon haltuunsa ja tällätä lukemat 5-0:aan.

Ja kaksi minuuttia myöhemmin palloa kaivettiin taas Granadan maalista. Marcelo vapautti pitkällä syötöllä pystyjuoksuun lähteneen Balen karkuun. Itse asiassa koko Realin hyökkäys juoksi pystyyn, ja maalin edessä oltiin aivan normaalissa 3v0-hyökkäyksessä. Bale nosti takatolpalle Ronaldolle, joka puski itselleen neljännen maalin.

Kaksi minuuttia edellisestä: 7-0. Tällä kertaa asialla Benzema. Laukaus boksin sisältä painui sisään puolustuksen kautta. Maalisyöttö merkittiin Arbeloalle.

getty_BenzemaKarim20150405

Seitsemännen maalin jälkeen Carlo Ancelotti reagoi ja vaihtoi vähemmän peliaikaa saaneita kentälle. Kroos, Rodríguez ja Benzema vaihtoon, ja Asier Illarramendi, Jesé sekä Javier Hernández sisään.

Ronaldon viides maali oli lähellä parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa. Aivan kuten Marcelon kanssa avausjaksolla Ronaldo pelasi syöttö-liikeyhdistelmän – nyt Balen kanssa. Kukaan ei seurannut Ronaldoa, jolle Bale palautti pallon. Syöttö jäi sen verran taakse, ettei portugalilainen saanut kunnon laukausta aikaan. Hetkeä myöhemmin Arbeloa keskitti oikealta Ronaldolle. Jälleen asento oli hankala, eikä laukaus suuntautunut kohti maalia.

74. minuutilla Granada sai pientä kosmeettista lohtua. Tällä kertaa Realin puolustuslinja oli hyvin ylhäällä, ja Granada onnistui käyttämään tilan hyväkseen. El Arabi syötti pystyyn Ibáñezille, joka leikkasi hieman vasemmalle ja laukoi Iker Casillasin jalan kautta maaliin.

Vaikka Real oli jo nostanut jalkaa kaasulta, vielä tuli lisää. Seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Luka Modric haki matalalla keskityksellä Ronaldoa. Diego Mainz liukui väliin ja liukui epäonnekseen pallon omaan maaliin.

90. minuutilla Ronaldo lopulta sai viidennen maalinsa. Modric lähetti vapaapotkun takatolpalle, ja portugalilainen puski pallon ohi Olazábalin. Ronaldo ei ole koskaan aiemmin tehnyt Realille viittä maalia yhdessä ottelussa.

Voitto nosti Realin 67 pisteeseen. Barcelona johtaa pisteen erolla sarjaa, mutta katalaaneilla on kierroksen ottelu pelaamatta. Granada puolestaan jatkaa toiseksi viimeisenä. Maaliero on murheellinen 19-51. Putoamisviivan paremmalle puolelle on matkaa kolme pistettä.

Toimittajan sana

Granadan pelisuunnitelma oli melko rohkea. Alkuun näytti siltä, että vierasjoukkue saattaisi päästä joihinkin hyviin nopeisiin hyökkäyksiin. Nopeasti kävi selväksi, että Granada oli negatiivisten tilanteenvaihtojen hetkillä aivan liian haavoittuvainen. Real ohitti Granadan keskikentän monta kertaa hyvin helposti ja pääsi käyttämään hyökkääjien nopeutta hyväkseen. Granadan puolustuksen selustaan jäi liian paljon tilaa, johon Ronaldo ja Bale kirmasivat täydellä vauhdilla. Pystyjuoksut repivät Granadan puolustusmuotoa entisestään, mikä antoi Realille tilaa kymppialueella. Kun tähän lisätään Olazábalin heikohko ottelu Granadan maalilla, tulos oli nähdynlainen.

Ensimmäinen maali syntyi nimenomaan pitkän pystysyötön ja puolustuksen selustaan tehdyn juoksun ansiosta. Tilanteessa Granada periaatteessa prässäsi, mutta prässi oli hyvin nimellistä. Kroosin annettiin ottaa hyvä asento ja syöttää pari linjaa puhkova syöttö. Samaan aikaan Granadan puolustuksen selustaan jäi valtava tila, jonka Bale pääsi hyödyntämään.

Toisessa maalissa vieraiden puolustus ei alkuun ottanut kiinni Benzemaa. Puolustus reagoi, ja seuraavaksi Benzema otettiin kiinni liian monella pelaajalla. Se jätti tilaa Jamesille ja Ronaldolle, jotka hoitivat pallon maaliin. Kolmannessa maalissa Olazábal nyrkkeili huolimattomasti Marcelon keskityksen suoraan Ronaldolle, ja neljännessä Ronaldon kuti painui liian helposti Olazábalin käsien kautta sisään.

Toisella puoliskolla sama jatkui. Granada puolusti katastrofaalisesti sekä kollektiivisella että yksilötasolla. Paras tai pahin esimerkki oli Realin kuudes maali. Miten on mahdollista, että vastustaja hyökkää kolmella nollaa vastaan? Se kertoo oleellisen Granadan sunnuntai-iltapäivästä.

Mutta vaikka Granada oli surkea, Realille on annettava tunnustusta. Joukkuetta on viime aikoina kritisoitu – osin aiheesta, osin aiheetta. Kovin paljon parempaa tapaa ei ole hiljentää kriitikoita, kuin läiskiä tällaiset murskaluvut taululle. Kaiken lisäksi kaikki Realin hyökkääjät pääsivät pöytäkirjaan. Ja siis ihan oikeasti. Viisi maalia yhdelle pelaajalle. Yhdeksän maalia koko joukkueelle. Jäätävää.