Celta Vigo laittoi Barcelonan todella ahtaalle 29. kierroksen La Liga -ottelussa. Balaídosilla pelatussa ottelussa Celta oli muutamaan kertaan todella lähellä maalintekoa. Barcalla oli ongelmia luoda hyviä tilanteita, mutta lopulta vieraat rutistivat väkisin voittoon lukemin 1-0. Maalinteossa ei suinkaan onnistunut kukaan hyökkäyspään miljoonamiehistä. Ottelun ainoan osuman viimeisteli toppari Jérémy Mathieu, joka osui myös edellisellä kierroksella Real Madridia vastaan.

Ottelu alkoi jokseenkin hermostuneesti. Kumpikaan joukkue ei kyennyt luomaan monen syötön ketjuja. Ensimmäinen kohtuullisen hyvä tilanne nähtiin Barcelonan maalilla. Pallo pelattiin Joaquín Larriveylle, joka laukoi melko pienestä kulmasta. Claudio Bravo venyi torjuntaan, ja puolustus hoiti loput.

Pari minuuttia myöhemmin Lionel Messi pääsi leikkaamaan oikealta sisään. Veto lähti parhaasta sektorista, mutta tällä kertaa tarkkuus ei ollut kohdallaan, ja Sergio Álvarez onnistui torjumaan. Neymar yritti laukoa irtopalloa korkealta ilmasta sisään. Laukaus epäonnistui ja karkasi ohi maalin.

Vartin kohdalla Luis Suárez ajoi pallollisena sisään Celtan boksiin. Gustavo Cabral veti kädestä Suárezia, joka meni nurin. Tilanteessa oli kontakti, mutta kontakti oli niin pieni, ettei palloa viety pisteelle.

Viitisentoista minuuttia myöhemmin rankkaria vaadittiin toisessa päädyssä. Bravo liukui samaan palloon, johon Nolito yritti venyttää. Hidastuksen perusteella näytti siltä, että Nolito ehti tilanteeseen ensin, ja Bravo liukui Noliton jaloille. Joku toinen tuomari olisi kenties ajanut Bravon punaisella ulos ja viheltänyt Celtalle rangaistuspotkun. Ottelun tuomaroinut Iñaki Vicandi Garrido puisteli kuitenkin päätään ja antoi pelin jatkua.

Viisi minuuttia ennen taukoa Celta heilutteli ensimmäistä kertaa verkkoa. Pallo pelattiin rangaistusalueen sisään juosseelle Fabián Orellanalle, joka jatkoi pelivälineen maaliin. Tilanne tuomittiin kuitenkin oikeutetusti paitsioksi.

Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue loi seuraavan erinomaisen tilanteen. Vasemmalta keskitys taka-alueelle Orellanalle, joka jatkoi välittömästi pilkun tuntumaan. Täysin vapaaksi jäänyt Larrivey pääsi yrittämään, mutta laukaus epäonnistui totaalisesti, ja tilanne kuivui kasaan. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Heti toisen puoliskon alkuun Barcelona tasoitti paitsiomaalit 1-1:een. Vierasjoukkue pelasi kauniin monen syötön yhdistelmän omalta kenttäpuoliskoltaan Celtan rangaistusalueen rajan tuntumaan. Pallon maaliin laukonut Neymar näytti hidastuksen perusteella olleen hyvin niukasti paitsioasemassa.

55 minuutin kohdalla Celta näytti jälleen nopean hyökkäämisen mallia. Rangaistusalueen vasemmassa laidassa olleella Nolitolla olisi ollut useampikin ratkaisuvaihtoehto. Hän haki puolustajan jaloista laukauksen kohti etukulmaa – ohi maalin.

Pian tilanteen jälkeen Luis Enrique reagoi. Barca-luotsi otti Rafinhan pois ja vaihtoi Xavin tilalle. Aikeena oli todennäköisesti saada keskikenttä ja peliväline kunnolla haltuun.

Xavin kentälle tulo näkyi heti. Barcelona selvitti osin Xavin ansiosta Celtan neljän pelaajan prässin ja onnistui pelaamaan pystyyn kaksikolle Neymar-Suárez. Syötöllä haettiin vielä Messiä, mutta Jonny Castro puolusti hyvin ja pakotti Kirpun heikkoon kosketukseen.

Lähes heti perään myös mokatut erinomaiset maalipaikat kirjattiin 1-1. Siinä missä Larrivey epäonnistui ensimmäisen puoliskon lopussa, nyt oli Dani Alvesin vuoro. Pallo ajautui hieman varkain Alvesille, joka pääsi yrittämään täysin vapaasta paikasta vasurillaan. Oikea pakki veti kuitenkin puoliksi hudin, ja Celta selvisi tilanteesta.

Vajaa parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa hetkeä aiemmin sisään vaihdettu Charles oli lähellä päästä hyvään maalipaikkaan. Hyvää kevättä pelaava Gerard Piqué onnistui kuitenkin venyttämään viime hetkellä katkoon.

Heti perään toisessa päädyssä Barcelona sai vapaapotkun vasemmasta laidasta. Xavi keskitti takatolpalle, ja Piquén topparikaveri Jérémy Mathieu päästi Barcelonan pinteestä. Akrobaattisesta asennosta pusku yläriman kautta maaliin. Mathieu on nyt onnistunut maalinteossa kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Celta yritti saada takaa-ajoa aikaiseksi, mutta nyt Barcelona puolusti järkevämmin eikä päästänyt kotijoukkuetta murtautumaan. Aivan ottelun lopussa nähtiin erikoinen episodi. Sergio Busquets aikaili vapaapotkun kanssa, mikä sai Orellanan hermostumaan. Chileläinen otti maasta tukon ruohoa ja heitti sen kohti Busquetsin kasvoja. Tuloksena suora punainen Orellanalle.

Barcelona oli tehdä vielä 2-0-maalin ylivoimalla. Messi pelattiin kasvotusten Álvarezin kanssa. Argentiinalainen haki pientä nostoa maalivahdin yli, mutta pallo karkasi maalin katolle.

Voitto oli Barcelonalle erittäin arvokas, sillä Real Madrid murjoi aiemmin päivällä Granadan maalein 9-1. Vaikka Real oli omassa ottelussaan huomattavasti vakuuttavampi kuin Barca, ero pysyy neljässä pisteessä. Celta puolestaan jatkaa 35 pisteen potilla sijalla 11. Ottelukierroksia on jäljellä kahdeksan.

Toimittajan sana

Celta laittoi Barcelonan avausjaksolla todella ahtaalle. Kotijoukkue prässäsi ylhäältä, esti Barcan pelinrakentelun ja pelasi monta kertaa positiivisen tilanteenvaihdon erinomaisesti. Barca saa itse asiassa olla tyytyväinen siihen, että tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Celtan olisi pitänyt saada rangaistuspotku, yksi maali hylättiin niukasti paitsiona ja lisäksi Larrivey mokasi niin sanotun tuhannen taalan paikan.

Vastaavasti Barcelona ei saanut ensimmäisellä jaksolla juuri mitään aikaan hyökkäyspäässä. Messi leikkasi kerran oikealta sisään ja laukoi, siinä se.

Toisella puoliskolla Barcelona sai paremmin pelistä kiinni. Vierasjoukkue alkoi hallita enemmän ja ennen kaikkea paremmin palloa. Enää Celta ei pystynyt häiritsemään Barcan pelinavausvaihetta samalla tavalla kuin avausjaksolla. Toisaalta Barcalla oli edelleen suuria ongelmia päästä kunnon maalipaikoille. Lopulta topparipari ja täsmävaihto ratkaisivat pelin. Xavi toi kaivattua pelin rytmittämistä keskikentälle ja syötti maalin, jonka Mathieu viimeisteli. Piqué puolestaan teki elintärkeän katkon juuri ennen maalia.

Kokoonpanot

Celta Vigo

1 Álvarez
2 Mallo
22 Cabral
3 Fontàs
19 Castro
5 Hernández -> Mina (83.)
24 Fernández
23 Krohn-Dehli -> Radoja (67.)
14 Orellana
11 Larrivey -> Charles (70.)
10 Nolito

Celta Vigo, vaihtopenkki

13 Blanco
18 Bongonda
9 Charles
20 Gómez
8 López
7 Mina
6 Radoja

Barcelona

13 Bravo
22 Alves
3 Piqué
24 Mathieu
21 Adriano
5 Busquets
12 Rafinha -> Xavi (58.)
8 Iniesta -> Pedro (75.)
10 Messi
9 Suárez -> Rakitic (86.)
11 Neymar

Barcelona, vaihtopenkki

15 Bartra
2 Montoya
7 Pedro
4 Rakitic
20 Roberto
1 ter Stegen
6 Xavi

La Liga sunnuntaina

Real Madrid – Granada 9-1 (4-0)
1-0 Gareth Bale (25.)
2-0 Cristiano Ronaldo (30.)
3-0 Cristiano Ronaldo (36.)
4-0 Cristiano Ronaldo (38.)
5-0 Karim Benzema (52.)
6-0 Cristiano Ronaldo (54.)
7-0 Karim Benzema (56.)
7-1 Robert Ibáñez (74.)
8-1 Diego Mainz om. (83.)
9-1 Cristiano Ronaldo (90.)

Valencia – Villarreal 0-0

Getafe – Deportivo La Coruña 2-1 (2-0)
1-0 Alexis (18.)
2-0 Sergio Escudero (34.)
2-1 Toché (79.)

Celta Vigo – Barcelona 0-1 (0-0)
0-1 Jérémy Mathieu (73.)