Valencia tiedotti verkkosivuillaan, että Javi Fuego on allekirjoittanut kauden 2016-17 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen. Aiempi sopimus olisi päättynyt reilun vuoden kuluttua.

– Muistan kun saavuin tänne ensimmäistä kertaa. Tämä unelma, joka alkoi kaksi vuotta sitten, on jatkunut. Tämä on seura, jossa haluan olla. Pelaan yhdessä Espanjan ja Euroopan suurimmista seuroista. En voisi pyytää enempää, Fuego sanoi lehdistötilaisuudessa.

Tulevana kesänä 32 vuotta täyttävä Fuego siirtyi Valenciaan Rayo Vallecanosta kesällä 2013. Hän nousi välittömästi joukkueen runkopelaajien joukkoon. Vaikka Valencian pakka meni viime kesänä suurelta osin uusiksi, Fuego on pitänyt paikkansa keskikentän pohjalla. Tällä La Liga -kaudella vain kolme Valencian pelaajaa on saanut vyölleen enemmän minuutteja kuin Fuego.

Toimittajan sana

Fuegon jatkosopimus oli kaikille osapuolille todennäköisesti suhteellisen helppo rasti. Fuegolle Valencia lienee uran kohokohta. Hänellä on jo sen verran ikää, ettei Valencian tarvinne pelätä kilpakosijoita. Lisäksi ikä tekee sen, että sopimus tuskin maksoi Valencialle kovin paljon. Pelillisesti Fuego on tasainen suorittaja ja ikään kuin kokeneempi valtiomies. Tällaisia kavereita kaivataan etenkin, kun joukkue on viimeisen vuoden aikana muuttunut ja tulee vielä muuttumaan kokoonpanonsa suhteen voimakkaasti.