Laliiga.com tarjoaa lukijoilleen jokaisen kuukauden päätteeksi Kuukauden La Liga -joukkue -nimellä kulkevan juttusarjan. Tuomme juttusarjassa esiin kuukauden aikana nimenomaan La Ligassa edukseen esiintyneitä pelaajia.

Helmikuun joukkueessa otettiin huomioon maaliskuun 1. ja 2. päivänä pelatut ottelut, joten niitä peliesityksiä ei ole huomioitu maaliskuun joukkueessa. Ryhmitys on tällä kertaa muodossa 4-3-3.

Maalivahti

Gerónimo Rulli, Real Sociedad

Real Sociedad on pikku hiljaa alkanut nousta sarjataulukossa ylöspäin. Maaliskuun tarkastelujakson aikana joukkue voitti kaikki kolme otteluaan. Oman osuutensa voitoissa teki maalivahti Rulli. Lainalla La Realissa pelaava 22-vuotias nuorukainen päästi kolmessa ottelussa vain yhden maalin. Kaiken lisäksi voitot tulivat lukemin 1-0, 1-0 ja 3-1, joten sillä todella oli merkitystä, ettei Rulli päästänyt maaleja. Kaiken lisäksi hän torjui kolmen ottelukierroksen aikana enemmän laukauksia (12) kuin kukaan muu maalivahti.

Real Sociedad de Futbol v FC Barcelona - La Liga
Kuva: Getty Images.

Puolustajat

Iñigo Martínez, Real Sociedad

Otetaan heti perään toinen kaveri La Realista. Samat sanat pätevät niin Rulliin kuin Martíneziin: vain yksi päästetty maali kolmessa ottelussa. Enempää topparilta ei juuri voi toivoa. Siitä huolimatta Martínez teki vielä enemmän. Getafea vastaan hän puski ottelun ainoan osuman.

Real Sociedad de Futbol v Real Madrid CF - La Liga
Kuva: Getty Images.

Gerard Piqué, Barcelona

Vaikuttaa siltä, että haastavien aikojen jälkeen Piqué on jälleen löytämässä itseään. Kolmessa tarkastelujakson ottelussa Barca päästi vain kaksi maalia. Se on hyvä saavutus, kun otetaan huomioon, että otteluista viimeisin oli El Clásico. Real Madridia vastaan Piqué oli kerrassaan erinomainen. Hän katkoi kaksi kertaa enemmän syöttöjä kuin kukaan muu pelaaja kentällä. Joukkoon mahtui mm. 2v1-tilanteen onnistunut puolustaminen Gareth Balea ja Cristiano Ronaldoa vastaan. Erinomaisen Clásicon lisäksi Piqué onnistui maalinteossa Rayo Vallecanoa vastaan. Kattavampi raportti Piquén viimeaikaisista otteista löytyy tästä Viikon pelaaja -artikkelista.

Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga
Kuva: Getty Images.

Shkodran Mustafi, Valencia

Valencian saksalaispuolustaja pelasi tarkastelujakson aikana vain kaksi liigaottelua. Siitä huolimatta häntä ei voinut sivuuttaa. Mustafin pelaamissa otteluissa Valencia kohtasi ensin vieraskentällä Atlético Madridin ja myöhemmin kotikentällään paikallisottelussa Elchen. Atléticoa vastaan Valencia päästi yhden maalin, Elcheä vastaan ei yhtään. Atleti-ottelun päästetyn maalinkin Mustafi paikkasi iskemällä 1-1-tasapeliin päättyneessä pelissä Valencian ainokaisen. Lisäksi Mustafi voitti noissa kahdessa ottelussa suuren osan kaksinkamppailuistaan ja antoi syötöt 89 prosentin tehokkuudella omille.

Valencia CF v Real Madrid CF - La Liga
Kuva: Getty Images.

Coke, Sevilla

Puolustuksen oikealla laidalla operoiva Coke pelasi Mustafin tavoin vain kaksi ottelua tarkastelujakson aikana. Sevilla voitti Elchen ja Villarrealin päästämättä maaliakaan. Kaiken lisäksi Coke oli vahvasti mukana myös hyökkäyspelissä. Elcheä vastaan hän syötti maalin. Villarrealia vastaan hän viimeisteli itse ottelun voitto-osuman.

Sevilla FC v SL Benfica - UEFA Europa League Final
Kuva: Getty Images.

Keskikenttäpelaajat

Koke, Atlético Madrid

Atlético Madrid ei ole viime aikoina ollut kaikkein parhaassa vireessään. Maaliskuun tarkastelujaksonkin aikana joukkue voitti kerran mutta jäi kahdesti tasapeliin. Atlético teki kolmessa ottelussaan vain kolme maalia. Koke oli mukana kahdessa. Tärkeässä Valencia-ottelussa hän tälläsi pallon maaliin. Getafea vastaan Koke puolestaan syötti voitto-osuman. Kaiken kaikkiaan Koke tarjoili kolmessa ottelussa seitsemän maalipaikkaa ja laukoi niin ikään seitsemän kertaa.

getty_koke2013a
Kuva: Getty Images.

Vitolo, Sevilla

Sevillan 25-vuotias laituri pelaa erinomaista kevättä. Maaliskuussa hän pelasi kaksi liigaottelua, joissa syntyi kolme maalia: kaksi Deportivo La Coruñaa ja yksi Villarrealia vastaan. Kaiken kaikkiaan koossa on tämän kauden La Ligassa kuusi maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Molemmissa kategorioissa hän on jo rikkonut oman ennätyksensä. Hyvät otteet poikivat Vitololle myös uran ensimmäisen kutsun Espanjan maajoukkueeseen.

Borussia Moenchengladbach v FC Sevilla - UEFA Europa League Round of 32
Kuva: Getty Images.

Tiago, Atlético Madrid

Tiagoon pätevät suurelta osin samat sanat kuin Kokeen. Vaikka Atlético ei ole viime peleissään montaa maalia tehnyt, keskikenttäpelaajien panokseen maalinteko ei ole kaatunut. Koken tavoin Tiago teki kolmessa pelaamassaan ottelussa maalin ja syötti toisen. Atlético-pelaajaksi Tiago antoi syötöt hyvällä 85 prosentin tehokkuudella omille. Lisäksi hän oli totutun vahva puolustuspelissä. Seitsemän syötönkatkoa, 10 purettua palloa vaara-alueilta ja voitto lähes kaikissa pääpalloissa. Toki rapatessa myös roiskui, ja Tiago keräsi kolmessa ottelussa kaksi varoitusta itselleen.

getty_GriezmannAntoineTiago20150207
Kuva: Getty Images.

Hyökkääjät

Lionel Messi, Barcelona

Helmikuun tavoin Messi on taas mukana tähdistöjoukkueessa. Kolme ottelua, viisi maalia, kaksi maalisyöttöä ja seitsemän tehopistettä. Messi jatkoi myös maalipaikkojen luomista muille. Yhdeksän luotua paikkaa tuotti edellä mainitut kaksi maalisyöttöä, joista jälkimmäisen El Clásicossa. Hämmentävintä tässä on se, että esimerkiksi Clásicossa Kirppu olisi voinut olla vielä paljon tehokkaampikin.

FC Barcelona v UD Almeria - La Liga
Kuva: Getty Images.

Luis Suárez, Barcelona

Suárez on päässyt viime kuukausien aikana mukavaan vireeseen. Tällä hetkellä maalejakin syntyy säännöllisesti, ja uruguaylainen on oikeastaan ottanut Neymarin paikan Barcan toiseksi vaarallisimpana hyökkääjänä. Tarkastelujakson aikana Suárez pelasi kolme liigaottelua. Maaleja syntyi kolme, joista viimeisin ratkaisi El Clásicon voiton Barcalle. Maalien lisäksi Suárez loi kolmessa ottelussa yhteensä kuusi maalipaikkaa joukkuekavereilleen.

FC Barcelona v Real Madrid CF - La Liga
Kuva: Getty Images.

Alberto Bueno, Rayo Vallecano

27-vuotias Bueno jatkoi maaliskuussa siitä, mihin hän helmikuussa jäi. Kolmessa ottelussa tehot 3+1, vaikka yksi vastustajista oli Barcelona. Rumassa 1-6-tappiossa Barcaa vastaan Bueno iski joukkueensa ainoan maalin. Granadaa vastaan hän teki ensin tasoitusmaalin ja perään voittomaalin. Málagaa vastaan Bueno puolestaan syötti ottelun ainoan osuman. Bueno on La Ligan maalipörssissä jo viidennellä sijalla, vain kahden osuman päässä kolmospaikasta. Maaleja on syntynyt 15, ja maalisyöttöjä hän on tarjoillut neljä.

Rayo Vallecano de Madrid v Elche FC - La Liga
Kuva: Getty Images.

Valmentaja

Ernesto Valverde, Athletic Bilbao

Athletic on juuri nyt erinomaisessa vireessä. Kaikki kilpailut mukaan lukien joukkue on voittanut viisi ottelua putkeen. Tarkastelujakson liigapeleistäänkin Athletic voitti kaikki kolme. Saavutuksen arvoa nostaa pelien vaikeus. Ensin kaatui Real Madrid erinomaisen taktisen pelisuunnitelman myötä. Seuraavaksi Athletic haki pisteet vaikeasta paikasta eli Celta Vigon vieraana. Ennen maaottelutaukoa baskit voittivat vielä putoamista vastaan taistelevan Almerían. Kaikki voitot tulivat niukasti yhden maalin erolla. Voittoputken ansiosta heikosti kauden aloittanut Athletic on La Ligassa nyt kahdeksantena. Lisäksi joukkue pelaa Copa del Reyn loppuottelussa.

Getafe CF v Athletic Club - La Liga
Kuva: Getty Images.

Aiemmat Kuukauden joukkue -jutut

Näkökulma: Helmikuun joukkue – Realin puolustus, Barcan hyökkäys ja jokeri