Real Madridin Gareth Bale ei vaikuttanut olevan erityisen allapäin viimeaikaisten vihellysten ja kritiikin takia. Walesilainen viimeisteli kaksi maalia ja antoi yhden maalisyötön, kun Wales löi tärkeässä EM-karsintaottelussa Israelin vieraskentällä maalein 3-0.

Avausmaali syntyi juuri ennen taukoa. Bale pudotti korkean pallon Aaron Ramseylle, joka puski yli maalivahdin. Pian tauon jälkeen Bale antoi Real-johdolle näytteen vapaapotkutaidoistaan. Rangaistusalueen rajalta lähtenyt vapari muurin yli ja etukulmasta sisään. Loppulukemat 3-0:aan Bale tälläsi Ramseyn hyvästä syötöstä. Maali nosti Balen EM-karsintojen maalipörssin jaetulle kolmospaikalle. Laiturilla on nyt yhteensä kasassa neljä osumaa.

Voitto nosti Walesin 11 pisteeseen ja lohko B:n kärkipaikalle. Ottelun vähemmän pelanneet Israel ja Belgia ovat kahden ja kolmen pisteen päässä.

Myös Kroatian ja Norjan välisessä karsintaottelussa oli vahva La Liga -leima. Barcelonan Ivan Rakitic, Atlético Madridin Mario Mandzukic ja Real Madridin Luka Modric syöttivät kaikki yhden maalin, kun Kroatia murjoi vieraansa maalein 5-1.

Samaan aikaan Italia jäi Bulgariaa vastaan tasapeliin, joten Kroatia nousi yksin H-lohkon kärkeen. Viiden ottelun jälkeen joukkueella on 13 pistettä. Italia on kahden ja Norja neljän pisteen päässä.

Realin kakkosjoukkueessa pelaava norjalainen Martin Odegaard puolestaan teki historiaa. Hänestä tuli nuorin avauskokoonpanon pelaaja EM-karsintojen historiassa. Odegaard sai ennätyksen nimiinsä 16 vuoden, kolmen kuukauden ja 11 päivän ikäisenä.