Sami Khedira ei jatka Real Madridissa kuluvan kauden jälkeen. Saksalaispelaaja kertoi päätöksestään tunnetussa Kicker-lehdessä. Khediran sopimus umpeutuu 30. kesäkuuta.

– Tämä päätös ei ole Real Madridia vastaan. Haluan etsiä uusia haasteita urallani ja jatkaa kehittymistä pelaajana, Khedira sanoi lehden haastattelussa.

– Vietin mahtavaa aikaa mahtavassa joukkueessa, ja teen tulevina viikkoina kaikkeni auttaakseni joukkuetta.

Schalken edustajat ovat jo neuvotelleet Khediran kanssa siirrosta. Kickerin mukaan myös Arsenal, Chelsea ja Italian Serie A -seura ovat osoittaneet kiinnostusta. Khediran mukaan mitään sopimuksia ei ole vielä tehty.

– Minulla ei ole sopimusta minkään joukkueen kanssa eikä suosikkia sen suhteen, mihin siirryn seuraavaksi.

Khedira on ehtinyt pelata Realissa viiden kauden ajan. 27-vuotias keskikenttäpelaaja on voittanut Los Blancosissa Mestarien liigan, La Ligan, Copa del Reyn kahdesti, Uefa Supercupin, Espanjan Supercupin ja seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Lisäksi hän voitti viime kesänä Saksan maajoukkuepaidassa MM-kultaa.

Toimittajan sana

Odotettu uutinen. Kaikki seikat puoltavat Khediran lähtöä. Kuten edellä on listattu, Khedira on jo voittanut kaiken mahdollisen Realin paidassa. Sen lisäksi hän ei kuulu Carlo Ancelottin suosikkeihin. Tällä kaudella vastuuta on tullut (toki osittain loukkaantumisten takia) vain 17 ottelussa, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Peliminuutteja on kertynyt vain 628, eli noin seitsemän täyden ottelun verran.

Khediran kohtalo sinetöityi oikeastaan viime kesänä, kun Real päätti hankkia Toni Kroosin, joka on vieläpä pelannut alusta lähtien erinomaisesti keskikentän pohjalla. Keskikentän kolmen linjassa Ancelotti suosii Kroosin lisäksi Luka Modricia, James Rodríguezia ja Iscoa. Kokoonpanosta löytyvät lisäksi Asier Illarramendi ja Lucas Silva, jonka hankintaa tammikuussa pidettiin viimeisenä silauksena Khediran lähdölle.

Vaikkei Khedira enää ole saanut peliaikaa, hän on yhä kovan luokan vahvistus jollekin muulle joukkueelle. Ilmainen pelaaja, 27 vuotta ikää. Luulisi halukkaita olevan jonoksi asti.