Real Madrid ja Schalke tarjoilivat todellisen maali-iloittelun Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Santiago Bernabéulla pelattu ottelu päättyi lukemiin 3-4, joten Real eteni jatkoon yhteismaalein 5-4.

Ottelun käsikirjoitus oli seuraavanlainen. Avausjaksolla Schalke sai kahdesti toivonkipinän maalin muodossa. Molemmilla kerroilla Cristiano Ronaldo tuhosi Schalken toiveet hyvin nopeasti. Toisella puoliskolla osat vaihtuivat. Schalke nousi vielä aivan pelin lopussa uhkaamaan Realia, mutta Iker Casillas piti kotijoukkueen Mestarien liigan voittohaaveet hengissä.

Ottelun alussa Schalke piti yllättävänkin paljon palloa hallussaan. Ensimmäisen kohtuullisen vaarallisen tilanteen loi kuitenkin kotijoukkue. Viiden minuutin kohdalla Isco ohitti Marco Högerin ja syötti rangaistusalueen sisään Karim Benzemalle. Ranskalainenkin ohitti yhden pelaajan, mutta Schalke-puolustus onnistui katkaisemaan maalin edustalle suuntautuneen syötön.

Seuraava tilanne syntyi Benedikt Höwedesin hölmöilyn seurauksena. Puolustaja purki pallon suoraan Sami Khediralle, joka jatkoi Iscolle. Jälleen Schalken puolustus onnistui katkaisemaan viime hetkellä.

Lähes heti perään oli Schalken vuoro yrittää. Vierasjoukkue pelasi vastahyökkäyksen nopeasti vasempaan laitaan. Max Meyer ehti palloon ja syötti päädystä takaviistoon Eric Maxim Choupo-Motingille. Rangaistusalueen rajan tuntumasta lähtenyt laukaus karkasi ohi maalin.

Meyer pääsi uudestaan kiitämään pallon kanssa hetkeä myöhemmin. Tällä kertaa hän laukoi keskikaistalta itse – suoritus jäi vaisuksi.

20 minuutin kohdalla Schalke ei enää mokannut. Meyer kuljetti palloa keskeltä kohti oikeaa laitaa ja syötti Tranquilo Barnettalle, joka keskitti. Klaas-Jan Huntelaar pelasi tilanteen erinomaisesti ja antoi pallon mennä ohitseen. Takana oli laitapakki Christian Fuchs, joka latasi Casillasin käsien kautta pallon maaliin.

Schalke sai maalista hetkeksi hyvän momentumin, mutta johtoasemaansa vierasjoukkue sai juhlia vain viisi minuuttia. Schalke antoi turhaan Realille kulmapotkun, jonka kotijoukkue käytti hyväkseen. Toni Kroosin kulmapotku Cristiano Ronaldolle, joka puski pallon verkkoon. Osuma oli Ronaldon kauden 40:s, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon.

getty_RonaldoCristiano20150310
Kuva: Getty Images.

Schalke sai lisää huonoja uutisia kolme minuuttia myöhemmin. Alun perin viime viikonlopun Hoffenheim-kamppailussa itseään loukannut Choupo-Moting ei kyennyt jatkamaan peliä ja hänet vaihdettiin Leroy Sanéen.

Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Schalke sai Bernabéun yleisön viheltämään omilleen. Ensin Raphaël Varanen syöttö alaspäin Casillasille jäi heikoksi, ja Huntelaar pääsi väliin. Liuku lirui vain hiukan ohi maalin. Lähes heti perään pallo pelattiin Huntelaarille rangaistusalueen rajan tuntumaan. Pallo haltuun ja painava puolivolley ristikkoon.

Seuraava upposi. Fuchs pelasi erinomaisesti pallon Meyerille, joka laukoi matalan kudin. Casillas torjui, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Huntelaar, joka latasi läheltä pallon maalin kattoon.

Real Madrid CF v FC Schalke 04 - UEFA Champions League
Kuva: Getty Images.

Kuten avausmaalin kohdalla jälleen Schalke sai maalin jälkeen hetkeksi pelin haltuunsa, mutta pian Real iski pelin taas tasoihin. Ensin Ronaldo jakoi pallon boksin oikeaan laitaan Khediralle, jonka laukauksen eteen Schalke-vahti Timon Wellenreuther venytti. Hetkeä myöhemin Fábio Coentrão keskitti vasemmalta, merkkaus unohtui ja Ronaldo puski illan toisen osumansa. Samalla Ronaldo nousi jakamaan Mestarien liigan kaikkien aikojen maalintekijätilastoa Lionel Messin kanssa. Molemmilla on kasassa 75 osumaa.

Lopullisesti ottelupari ratkesi toisen jakson alkuvaiheilla. Coentrão menetti pallon kuljetuksensa jälkeen, mutta Benzema jatkoi siitä mihin laitapakki jäi. Real-hyökkääjä malttoi kiertää tarpeeksi pitkälle, Wellenreuther ja Schalke-puolustus saatiin ulos tilanteesta ja Benzema sijoitti tyhjiin.

Real Madrid CF v FC Schalke 04 - UEFA Champions League
Kuva: Getty Images.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vierasjoukkue iski pelin jälleen tasoihin. Coentrão antoi tilaa Sanélle, joka otti pari askelta ja laukoi rangaistusalueen rajan tuntumasta kierteisen kudin takakulmaan. Ottelu ja maali olivat Sanén uran ensimmäiset Mestarien liigassa.

Pari minuuttia myöhemmin Schalke-maali oli jälleen lähellä. Barnetta laukoi kulmapotkun jälkitilanteessa pienestä kulmasta. Kuti oli kimmota loukkaantumisestaan toipuneen ja kentälle vaihdetun Luka Modricin polvesta omaan maaliin.

Toisessa päädyssä Álvaro Arbeloa oli puolestaan lähellä maalintekoa. Varjojen mailla vaeltanut Gareth Bale syötti Arbeloan kasvotusten Wellenreutherin kanssa, mutta laitapakin yritys suuntautui suoraan päin maalivahtia.

Hiukan myöhemmin Ronaldo ja Isco petasivat Kroosille vetopaikan. Laukaus oli painava mutta suuntautui liiaksi keskelle, ja Wellenreuther onnistui torjumaan kudin kulmapotkuksi.

Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Schalke siirtyi vielä kerran ottelussa johtoon. Huntelaar pääsi hieman onnekkaasti läpi, nopeus riitti ja unelmakuti tärähti poikkihirren kautta sisään. Tässä vaiheessa saksalaisryhmä tarvitsi enää yhden maalin jatkopaikkaan.

getty_HuntelaarKlaasJan20150310
Kuva: Getty Images.

Schalke haki vimmatusti ratkaisevaa osumaa, mutta Casillas esti torjunnoillaan totaalisen nöyryytyksen. Sané pääsi yllättävän vapaasti laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta. Kuti oli hyvä, mutta Casillas veti pidemmän korren. Hetkeä myöhemmin Höwedes laukoi kohti alakulmaa – jälleen espanjalaisvahti nappasi vedon kiinni.

Lopulta aika loppui Schalkelta kesken ja Real pelastui.

Toimittajan sana

Ei vakuuta. Real Madridin pelaaminen siis. Sekä puolustamisessa että hyökkäämisessä on tällä hetkellä karmeita puutteita. Ehkä tilanne parantuu, kun Modric nyt kuntoutuu avauksen pelaajaksi, ja kun Sergio Ramos ja James Rodríguez palaavat. Nuokaan pelaajamuutokset eivät välttämättä auta. Realin pelaamisen rakenteelliset ongelmat ovat tällä hetkellä yllättävän suuria.

Toki Real eteni jatkoon, eikä sillä niin kovin paljon ole merkitystä, millä tavalla jatkopaikan hankkii. Siitä huolimatta, yleisön ja pelaajien reaktiot kertovat oleellisen. Nenäliinat heiluivat ja vihellykset raikasivat ottelun päätyttyä. Realin pelaajat puistelivat päitään, ja Casillas yritti saada joukkueeseensa jonkinlaista ryhtiä. Kaikki ei ole tällä hetkellä hyvin Madridin valkoisessa osassa.

Jos jotain hyvää illan pelistä Realin osalta haetaan, niin Ronaldo iski itsensä kaikkien aikojen euromaalien tekijäksi ohi Raúlin. Molempien osumiensa jälkeen Ronaldo tosin huusi kurkku suorana ”puta”, joka vastaa suomen kielen käytetyimpiä kirosanoja. Sekin siis kertoo jonkin verran siitä paineesta, jota Realin ympärillä tällä hetkellä on.

Kokoonpanot

Real Madrid

1 Casillas
17 Arbeloa -> Nacho (83.)
3 Pepe
2 Varane
5 Coentrão -> Marcelo (58.)
6 Khedira -> Modric (58.)
8 Kroos
23 Isco
11 Bale
9 Benzema
7 Ronaldo

Real Madrid, vaihtopenkki

14 Hernández
24 Illarramendi
20 Jesé
12 Marcelo
19 Modric
18 Nacho
13 Navas

Schalke

40 Wellenreuther
4 Höwedes
32 Matip
31 Nastasic
23 Fuchs
7 Meyer
33 Neustädter
12 Höger -> Goretzka (57.)
27 Barnetta
13 Choupo-Moting -> Sané (29.)
25 Huntelaar

Schalke, vaihtopenkki

24 Ayhan
8 Goretzka
39 Kehrer
19 Sané
35 Sobottka
22 Uchida
28 Wetklo

Mestarien liiga tiistaina

Porto – Basel 4-0 (1-0)
1-0 Yacine Brahimi (14.)
2-0 Héctor Herrera (47.)
3-0 Casemiro (56.)
4-0 Vincent Aboubakar (76.)

Real Madrid – Schalke 3-4 (2-2)
0-1 Christian Fuchs (20.)
1-1 Cristiano Ronaldo (25.)
1-2 Klaas-Jan Huntelaar (40.)
2-2 Cristiano Ronaldo (45.)
3-2 Karim Benzema (53.)
3-3 Leroy Sané (57.)
3-4 Klaas-Jan Huntelaar (84.)