Real Madridilla on erinomainen tilaisuus levittää balsamia haavoihinsa etenemällä Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon. Sen ei pitäisi olla erityisen suuri haaste ensimmäisen osaottelun jälkeen.

Poissaolot

Real Madrid

Sergio Ramos (loukkaantunut)
James Rodríguez (loukkaantunut)

Schalke

Ralf Fährmann (loukkaantunut)
Sead Kolasinac (loukkaantunut)
Julian Draxler (loukkaantunut)
Jan Kirchoff (loukkaantunut)
Jefferson Farfán (loukkaantunut)
Chinedu Obasi (loukkaantunut)
Fabian Giefer (loukkaantunut)
Dennis Aogo (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Benedikt Höwedes (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Marco Höger (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Klaas-Jan Huntelaar (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Eric Maxim Choupo-Moting (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Joel Matip (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Kevin-Prince Boateng (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Athletic Bilbao – Real Madrid 1-0 (La Liga)
Real Madrid – Villarreal 1-1 (La Liga)
Elche – Real Madrid 0-2 (La Liga)

Schalke

Schalke – Hoffenheim 3-1 (Bundesliga)
Borussia Dortmund – Schalke 3-0 (Bundesliga)
Schalke – Werder Bremen 1-1 (Bundesliga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Schalke – Real Madrid 0-2 (Mestarien liiga, 18.2.15)

Arvio

Real Madridin peli on viime viikkoina takkuillut pahasti. Ensin Villarrealia vastaan 1-1-tasapeli, ja muutama päivä sitten 0-1-tappio Athletic Bilbaoa vastaan. Schalkella ei ole mennyt juuri paremmin. Viimeisestä neljästä Bundesliga-ottelustaan joukkue on voittanut vain yhden.

Ennen aloitusvihellystä oikeastaan kaikki asiat puoltavat sitä, että Real etenee otteluparista jatkoon. Ensimmäinen osaottelu päättyi Los Blancosin 2-0-vierasvoittoon, joten Schalken on tehtävä vähintään kaksi, jotta se voi yltää edes jatkoajalle. Pelillisesti Realilla ei ollut avauskohtaamisessa mitään hätää. Carlo Ancelottin ryhmä piti palloa ja kontrolloi ottelua. Hieman paremmalla onnella Felix Platten laukaus olisi voinut osua yläriman sijasta maaliin. Toisaalta Schalken maalia vartioinut nuori Timon Wellenreuther piti useaan otteeseen joukkuettaan pystyssä.

Schalken lähtökohdat eivät ole masentavat pelkästään kotitappion takia. Joukkueella oli ensimmäisessäkin ottelussa paljon loukkaantumishuolia, mutta nyt niitä on lähes kaksin verroin lisää. Katsokaapa hetki ylempänä olevaa listaa. Siinä on hieman kärjistetysti sanoen lähes koko Schalken avauskokoonpano. Toki osa epävarmoiksi merkityistä saattaa pelata tänään, mutta silti. Loukkaantumisten lisäksi Kevin-Prince Boateng on vielä pelikiellossa, joten huonolta näyttää.

Realin tilanne on parempi. Sami Khedira ja Luka Modric ovat pitkästä aikaa kokoonpanossa, ja ainakin Modricille on luvassa peliaikaakin. Kotijoukkueella on nyt erinomainen tilaisuus jättää heikot otteet taakseen ja korjata kurssi sopivasti ennen Clásicoa.