Barcelona nousi pitkästä aikaa La Ligan kärkipaikalle, kun Rayo Vallecano kaatui Camp Noulla maalein 6-1. Voittajasta ei oikeastaan missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Lopullisesti Rayon peli kaatui Titon ulosajoon. Sen jälkeen Barcelona meni menojaan, ja Lionel Messi pääsi kaunistelemaan maalisaldoaan.

Rayo aloitti ottelun melko pirteästi, mutta Barcelona vastasi avausmaalista. Kuudennella peliminuutilla Jérémy Mathieu puski Rayon rajaheiton Xaville, joka vapautti Luis Suárezin läpi. Erinomaisessa vireessä viime aikoina ollut uruguaylainen sijoitti pallon ulkosyrjällään etukulmasta sisään.

Pari minuuttia myöhemmin Suárezilla oli erittäin hyvä tilaisuus iskeä lukemat 2-0:aan. Rayo-vahti Cristian Álvarez lähti kauas omalta maaliltaan katkaisemaan pitkää syöttöä. Suárez ehti palloon ensin ja pelasi Álvarezin ulos tilanteesta, mutta pallo karkasi liiaksi vasemmalle. Maali oli tyhjänä, mutta Suárez haki vielä paremmassa paikassa ollutta Pedroa. Syöttö jäi kuitenkin vaisuksi, ja tilanne kuivui kasaan.

Hetkeä myöhemmin Roberto Trashorras hätyytteli painavalla kaukolaukauksella Barca-maalia. Claudio Bravo torjui ilman suurempia ongelmia.

Pari minuuttia edellisestä, ja energisesti pelannut Suárez vapautettiin taas puolittain läpi. Abdoulaye Ba paikkasi tilanteen hyvin, Suárez kaatui – ei rangaistuspotkua.

Ei mennyt kauan, kun Barca vyörytti seuraavaa vaarallista hyökkäystä. Xavi jakoi keskikaistalta pallon vasemmalla puolellaan viilettäneelle Andrés Iniestalle, joka jatkoi päätyyn Jordi Alballe. Vasen pakki haki matalaa keskitystä boksiin. Lopulta pallo päätyi Dani Alvesille, joka laukoi vasurillaan – päin Rayo-pelaajaa.

20 minuutin kohdalla Xavi vapautti vuorostaan Pedron läpi. Jälleen Rayo-puolustus onnistui viime hetkellä paikkaamaan, ja vierasjoukkue pelastui takaiskulta.

Kymmenen minuuttia myöhemmin oli melko lähellä, että Rayo olisi tehnyt komean tasoitusosuman. Javier Mascherano rikkoi Léo Baptistãoa, ja Trashorras asettui laukomaan vapaapotkua. Kierteinen kuti näytti jo hetken aikaa uppoavan aivan yläkulmaan, mutta lopulta laukaus sujahti ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin komea maali oli lähellä toisessa päädyssä. Pimennossa ottelun alun ollut Messi leikkasi puolustuslinjan selustaan, ja Suárezin oikea-aikainen nosto napsahti kohdilleen. Messi nosti ensimmäisellä kosketuksellaan pelivälineen yli Álvarezin, mutta yritys meni hiukan ohi maalin.

Yrityksistä huolimatta ensimmäisellä jaksolla nähtiin vain yksi maali. Heti toisen jakson alussa nähtiin toinen. Kotijoukkue toimitti kulmapotkun tolppaan, josta se kimposi Gerard Piquélle. Toppari reagoi tarpeeksi nopeasti ja sohi irtopallon verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin Rayo onnistui saamaan vapaapotkun myötä hyvän mylläkän kotijoukkueen maalille. Maalia ei kuitenkaan syntynyt, vaan pallo lipui ohi maalin.

53. minuutilla oltiin taas toisessa päädyssä. Iniesta pääsi etenemään boksiin. Vasemman jalan laukaus suuntautui kohti takakulmaa – Álvarez venyi torjuntaan.

Heti perään nähtiin lopullinen ratkaisu. Tito veti Suárezin nurin, tuloksena toinen varoitus ja ulosajo sekä rangaistuspotku. Álvarez torjui Kirpun rankkarin, mutta erotuomari määräsi pilkun vedettäväksi uudestaan. Toista kertaa Messi ei epäonnistunut, joten argentiinalaiselle kauden 28. maali La Ligassa.

Tunnin pelin jälkeen syntyi 29:s. Suárez otti purkupallon boksissa haltuunsa ja laukoi kohti takakulmaa. Álvarez torjui pallon epäonnekseen suoraan Messille, joka puttasi tyhjiin. Maali oli sikäli kyseenalainen, että purkupallotilanteessa Messi näytti rikkoneen Antonio Amayaa.

Pari minuuttia myöhemmin Messi oli melko lähellä hattutemppua. Hyvästä paikasta saatu vapaapotku suuntautui kohti alakulmaa – Álvarez torjui. Seuraavaa ei enää torjunut. Pallo pelattiin boksin sisään Messille, joka malttoi kiertää maalivahdin ja sijoittaa pallon tyhjiin. Samalla Messi nousi La Ligan maalipörssissä jaetulle kärkipaikalle Cristiano Ronaldon kanssa. Hattutemppu puolestaan nosti Messin La Liga -hattujen tilastossa kärkipaikalle ohi Ronaldon.

Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Dani Alves sortui typeryyteen. Hän rikkoi alimpana pelaajana Rayo-hyökkääjää suoran punaisen arvoisesti. Alberto Bueno viimeisteli pisteeltä kavennusosuman 1-5:een.

Pari minuuttia myöhemmin Messi vapautti Ivan Rakiticin ja Suárezin 2v1-hyökkäykseen. Rakiticin syöttö jäi hieman taakse, minkä vuoksi Suárezin vasemman jalan laukaus suuntautui liiaksi keskelle.

Lähes heti perään Rakitic vapautti puolestaan Suárezin ja Messin kahdella yhtä vastaan -tilanteeseen. Suárez päätti hakea Messille tyhjää maalia, mutta syöttö karkasi, ja tilanne kuivui kasaan.

Lopulta Barca-hyökkäys onnistui vielä kerran. Xavi syötti Messille, joka puhkaisi Rayon puolustuksen. Suárez karkasi, kiersi maalivahdin ja sijoitti illan toisen osumansa.

Voitto nosti Barcelonan 62 pisteeseen. Real Madrid seuraa yhden pisteen päässä. Samalla Barcelona nosti tehtyjen maalien saldonsa Realin edelle. Rayo puolestaan jatkaa sijalla 11.

Toimittajan sana

Ottelu oli melko tyypillinen Barcan ja Rayon välinen vääntö. Rayo pyrki identiteetilleen uskollisesti hyökkäämään rohkeasti. Barcelonaa vastaan rohkeus oli ajoittain tyhmänrohkeaa, mikä näkyi avausjakson lukuisissa läpiajoissa. Kovin lähellä pisteitä Rayo ei missään vaiheessa ollut. Barcelona sen sijaan olisi voinut ratkaista ottelun jo paljon aiemmin.

Yksittäisistä pelaajista on nostettava esiin Luis Suárez. Messi toki teki hattutempun, mutta maaleista vain kolmas vaati Messiltä oikeasti erinomaisen suorituksen. Suárez sen sijaan oli todella energinen ja teki etenkin avausjaksolla lukuisia aloitteita puolustuslinjan selustaan. Uruguaylainen sai palkinnoksi kaksi maalia ja alusti Messin toisen osuman. Toisaalta monessa tilanteessa Suárez olisi voinut toimia paljon paremminkin. Mikäli Suárez vielä saa tehokkuuttaan korkeammalle tasolle, hän alkaa olla pysäyttämättömässä vedossa.