Laliiga.com tarjoaa lukijoilleen jatkossa jokaisen kuukauden päätteeksi Kuukauden La Liga -joukkue -nimellä kulkevan juttusarjan. Tuomme juttusarjassa esiin kuukauden aikana edukseen esiintyneitä pelaajia.

Helmikuun joukkueessa on otettu huomioon myös maaliskuun ensimmäisinä päivinä pelatut ottelut. Ryhmitys on tällä kertaa muodossa 3-4-3.

Maalivahti

Przemyslaw Tyton, Elche

Tyton pelasi Elchen maalinsuulla erinomaisen helmikuun. Neljä ottelua, kaksi voittoa, yksi tasuri ja yksi tappio – sekin Real Madridia vastaan. Kaksi nollapeliä ja kolme päästettyä maalia. Ja nyt puhutaan siis maalivahdista, joka vartioi sarjassa neljänneksi viimeisenä olevan Elchen maalia. Helmikuun ajan tuntui jopa erikoiselta, että Elche on päästänyt tämän kauden liigassa toiseksi eniten maaleja.

Czech Republic v Poland - Group A: UEFA EURO 2012

Puolustajat

Juanfran, Deportivo La Coruña

Juanfran pelasi helmikuussa kolme ottelua. Näistä Depor voitti kaksi ja hävisi yhden. Kahdessa pelissä galicialaisryhmä piti maalinsa puhtaana. Oikean laitapakin tontilla Juanfran hoiti puolustuspään tehtävänsä kunnialla. Lisäksi hän tuki hyökkäyksiä mallikkaasti. Keskimäärin lähes kaksi luotua maalipaikkaa ottelua kohden kertoo paljon.

RC Deportivo La Coruna v FC Barcelona - La Liga

Marcelo, Real Madrid

Marcelo on Real Madridille enemmän kuin perus laitapakki. Toki Marcelon ensisijainen tehtävä on hoitaa puolustusvelvoitteensa, mutta häneltä odotetaan myös säännöllistä osallistumista hyökkäyspeliin. Helmikuun neljässä ottelussa Marcelo pelasi täydet minuutit. Real voitti kolme ja pelasi yhden tasan. Omiin meni vain kaksi maalia. Lisäksi Marcelo voitti haastonsa 67-prosenttisesti. Maalipaikkoja Marcelo loi yhteensä neljä. Näistä yksi johti maaliin.

Real Madrid v Atletico de Madrid - UEFA Champions League Final

Pepe, Real Madrid

Pepen tärkeys näkyy hyvin Raphaël Varanen peliesityksissä. Helmikuun kolmessa ensimmäisessä pelissä Varane pelasi keskuspuolustuksessa Nacho Fernándezin kanssa. Kumpikaan ei pärjännyt hyvin. Pepe palasi kuun puolivälin jälkeen, ja yhtäkkiä Varanekin on ruvennut pelaamaan paremmin. Pepe on ollut tuttu itsensä. Hän ohjaa, huutaa, repii, raastaa, katkoo, hoitaa pääpallot ja niin edelleen. Samalla hän vapauttaa Varanen pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Pepen ollessa läsnä Varanen ei tarvitse olla toppariparista se ohjaaja, joka paikkaa toisen virheitä.

Real Madrid CF v Juventus - UEFA Champions League

Keskikenttäpelaajat

Toni Kroos, Real Madrid

Erittän varmaa pelaamista viikosta toiseen. Kroos keskittyy Realin keskikentällä pitämään paketin tasapainossa, mutta siitä huolimatta hän luo jatkuvasti myös maalipaikkoja omilleen. 93 prosentin syöttötarkkuus ja 14 luotua maalipaikkaa helmikuun viidessä ottelussa. Parempaa saa hakea.

Real Madrid CF v Rayo Vallecano de Madrid - La Liga

Éver Banega, Sevilla

Banega pelasi erinomaisen helmikuun. Vaikkei Banega kymppipaikalla pelatessaan liiemmin maaleja tee, ei ole mikään ihme, että Unai Emery luottaa argoonsa. Viidessä ottelussa 16 luotua maalipaikkaa. Enemmän kuin kellään muulla pelaajalla La Ligassa – siis helmikuun aikana. Banega myös haastoi enemmän kuin kukaan muu keskikenttäpelaaja. Kaiken lisäksi haastoista 71 prosenttia onnistui. Taklaustilanteistakin Banega tuli ulos voittajana 56-prosenttisesti.

Club Atletico de Madrid v Sevilla FC - La Liga

Ivan Rakitic, Barcelona

Barcelonassa on pyöritetty sen verran rotaatiota, että Rakitickin pelasi helmikuun aikana vain 271 minuuttia viidessä ottelussa. Peliaikaan suhteutettuna homma toimi hyvin. Kuun viimeisessä pelissä hän oli suorastaan maaginen: yksi maali, yksi maalisyöttö ja kolme luotua maalipaikkaa.

FC Barcelona v SSC Napoli - Preseason Friendly

Rene Krhin, Córdoba

Tästä kaverista ei yleensä puhuta samassa lauseessa kroosien, rakiticien ja banegojen kanssa. Nyt hän on helmikuun tähdistössä. Selitetäänpä, miksi. 24-vuotias slovenialainen siirtyi aivan siirtoikkunan lopussa Interistä lainalle Córdobaan. Almeríaa vastaan hän vielä istui penkillä. Sevilla-, Valencia- ja Espanyol-otteluissa Krhin pelasi jo avauksessa. Ja millä tavalla. Taklauksista Krhin voitti 67 prosenttia, pääpalloista 71. Syötönkatkoja hänelle merkittiin 11 ja purkupalloja vaara-alueelta yhdeksän. Córdoba hävisi kaikki kolme peliään, mutta Krhinin ansiosta pisteet olivat edes lähellä.

FC Bologna v Carpi FC - Pre-Season Friendly

Hyökkääjät

Lionel Messi, Barcelona

Messin valinta kuukauden joukkueeseen oli helppo rasti. Vuosi 2015 on lähtenyt Kirpulta erinomaisesti käyntiin, vaikkakin parissa viime pelissä on ollut vähän vaikeampaa. Messi pelasi helmikuun aikana viisi liigaottelua tehoin 6+3. Kukaan muu pelaaja ei tehnyt helmikuun aikana kuutta liigaosumaa. Kaiken lisäksi Messi loi joukkuekavereilleen yhteensä 15 maalipaikkaa – näistä kolme johti maaliin. Vain Banega loi helmikuussa enemmän maalipaikkoja kuin Messi.

Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga

Mario Mandzukic, Atlético Madrid

Mandzukicin helmikuu oli kaksijakoinen. Kaksi hyvää ottelua, kaksi heikompaa. Hyvät ottelut olivat niin hyviä, että ne nostivat Mandzukicin kuukauden joukkueeseen. El Derbi madrileñossa kroatialaishyökkääjä teki maalin ja syötti toisen Real Madridia vastaan. Pari viikkoa myöhemmin Mandzukic oli jälleen kentän parhaimmistoa. Atleti kaatoi Almerían maalein 3-0 – Mandzukicille tehot 1+2.

Club Atletico de Madrid v SD Eibar - La Liga

Neymar, Barcelona

Kuten Messin ja Mandzukicin kohdalla, Neymarinkin pelitaso hieman laski kuun loppua kohden. Siitä huolimatta hän nousi mukaan tähdistöön. Helmikuun tehot 3+0 eivät kerro kaikkea. Nostimme Neymarin mukaan, sillä hän loi syötöillään komean määrän maalipaikkoja muille, tarkalleen ottaen 13. Kaiken lisäksi hänen syöttöprosenttinsa oli hyökkääjälle poikkeuksellisen korkea, 84.

Club Atletico de Madrid v FC Barcelona - Copa del Rey Quarter-Final: Second Leg

Valmentaja

Eduardo Berizzo, Celta Vigo

Celta vigo aloitti kauden erittäin hyvin. Marraskuun lopussa alkoi pitkä vaikea jakso, joka kesti melko tarkalleen kaksi kuukautta. Tammikuun lopussa Celtan kurssi kääntyi, eikä joukkue hävinnyt helmikuun neljästä ottelustaan yhtään. Taskuun kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Mukaan mahtui vierastasapeli Real Sociedadia vastaan ja komea kotivoitto Atlético Madridista.