Copa del Reyn tämän kevään loppuottelun ensimmäinen joukkue on selvillä. Barcelona kaatoi Villarrealin toisessa osaottelussa maalein 3-1. Yhteismaalit merkittiin Barcan hyväksi lukemin 6-2. Villarreal koki ensimmäisen takaiskun jo ensi minuuteilla. Toinen takaisku tuli tunnin pelin jälkeen, kun Tomás Pina ajettiin ulos. Lopulta otteluparin voittajasta ei ollut suurta epäselvyyttä. Peliä varjosti Sergio Busquetsin loukkaantuminen.

Villarreal aloitti korkealla prässitasolla, ja Barcelona joutui hetkeksi hankaluuksiin. Villarrealin korkealle nostettu puolustuslinja kostautui kuitenkin jo neljännellä minuutilla. Barcan puolustuksesta pelattiin pitkä pallo vasempaan laitaan Luis Suárezille. Uruguaylainen käänsi nopeasti pitkän pallon toiseen laitaan Lionel Messille. Ennen kuin Denis Cheryshev ehti saada tukea, Messi leikkasi pari askelta sisään ja nosti puolustuslinjan selustaan juosseelle Neymarille, joka jatkoi pallon maaliin. Tässä kohtaa yhteismaalit olivat Barcelonan hyväksi 4-1, ja Villarreal tarvitsi kolme maalia päästäkseen jatkoajalle.

Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkueella oli erinomainen tilaisuus tasoitukseen. Kulmapotku pelattiin Luciano Viettolle, joka jatkoi tarkoituksella tai tahattomasti pienen eteen Cherysheville. Venäläisen laukaus muutamasta metristä karkasi yli maalin.

10 minuutin pelin kohdalla Neymaria oltiin jälleen vapauttamassa läpi. Maalivahti Sergio Asenjo luki tilanteen erinomaisesti ja nappasi pallon käsiinsä juuri rangaistusalueen sisäpuolella.

Pari minuuttia edellisestä, ja Villarrealilla oli vaihteeksi paikka maalintekoon. Vasen pakki Jaume Costa hassutti vasemmalla laidalla Martín Montoyan ulos tilanteesta ja lähetti keskityksen maalille. Vapaaksi jääneen Vietton pusku suuntautui kuitenkin liiaksi päin Marc-André ter Stegeniä.

17. minuutilla Villarreal tuli jälleen. Pina puhkaisi pystysyötöllä Barcelonan puolustuslinjan. Ikechukwu Uche pääsi laukomaan, mutta kuti painui sivuverkkoon.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Barcelona loi pitkästä aikaa tilanteen kotijoukkueen maalille. Jälleen ratkaisevan syötön antoi Messi, jonka syöttö linjan taakse löysi Andrés Iniestan. Puolustus ehti viime hetkellä katkoon.

Puolen tunnin kohdalla Montoya onnistui blokkaamaan Vietton laukauksen. Jatkotilanteessa Villarreal-pelaajan laukaus otti kimmokkeen vieraiden puolustajasta ja kaarsi Barca-maalin katolle.

Hiukan myöhemmin Barcelona olisi voinut naulata illan toisen osumansa vastahyökkäyksestä. Neymar haki oikeaa jalkaansa vapaaksi, mutta Mario Gaspar pysyi mukana ja blokkasi laukauksen.

Vierasjoukkue ei pystynyt ratkaisemaan ottelua, ja heti perään Villarrealin toiveet heräsivät eloon. Pina syötti rangaistusalueen rajalle Cherysheville, joka jatkoi vasempaan laitaan Costalle. Puolustaja keskitti täysin vapaaksi jääneelle Jonathan dos Santosille, joka kuritti vanhaa seuraansa maalin muodossa. Samassa tilanteessa Barca sai enemmänkin jobinpostia. Pinan syöttäessä hän astui ikävännäköisesti Sergio Busquetsin nilkan päälle. Nilkka pyöri ympäri, Busquets kärrättiin paareilla pois kentältä, ja hänen tilalleen vaihdettiin Jérémy Mathieu.

Tauolta palattiin lukemissa 1-1. Heti alkuun Barcelonan merkkauspelaaminen oli jälleen heikkoa. Cheryshev lähetti keskityksen maalille, ja vapaaksi jäänyt Vietto pääsi puskemaan. Yritys karkasi yli maalin.

Kymmenisen minuuttia tauon jälkeen Barca loi välillä maalipaikan. Messi laukoi kohti takakulmaa – Asenjo venytti torjuntaan.

Villarrealin toiveet finaaliin pääsemisestä kokivat kovan kolauksen, kun Pina lanasi Neymarin takaapäin nurin. Erotuomari David Fernández Borbalán ei epäröinyt, vaan näytti välittömästi suoraa punaista.

Seuraava tilanne aukesi Suárezille. Iniesta syötti boksiin uruguaylaiselle, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan, mutta kuti painui ohi maalin. Hiukan myöhemmin Neymar pääsi laukomaan – Asenjo torjui päin tulleen laukauksen.

Ottelupari ratkesi lopullisesti reilu vartti ennen täyttä aikaa. Montoya pelasi pitkän pallon Suárezille, joka voitti kaksinkamppailussa puolustajansa, kiersi Asenjon ja sijoitti pallon tyhjiin.

87 minuutin kohdalla katalaanit kaunistelivat lukemat 3-1:een. Xavi lähetti tarkan keskityksen maalille, ja Neymar iski illan toisen osumansa.

Toimittajan sana

Tämänkertainen kohtaaminen oli erilainen aiempiin verrattuna. Villarreal nosti osin pakon sanelemana riskitasoaan ja pyrki prässäämään ylhäältä. Taktinen muutos kostautui jo neljännellä minuutilla. Barcelona ohitti Villarrealin pakan pitkällä syötöllä. Suárez toimi tilanteessa oikein ja vaihtoi nopeasti puolta Messille. Viime kohtaamisessa Villarreal onnistui puolustamisessaan juuri sen takia, että laiturit saivat tukea Messin ja Neymarin sisäänpäin suuntautuneille leikkauksille. Nyt Villarrealin epäorganisoitu puolustusrymitys ei ehtinyt auttaa Cherysheviä, ja Messi pääsi leikkaamaan. Tuloksena tuttu nosto linjan yli Neymarille, ja pallo maaliin. Tähän peli oikeastaan ratkesi.

Toki Villarrealilla oli takaiskumaalin jälkeen lukuisia maalipaikkoja, mutta Barcelona saattoi maalin tehtyään laskea riskitasoa selvästi. Vierailla oli tiedossa, että Villarreal olisi tarvinnut kolme maalia, joten Barcelonan ei enää tarvinnut hakea hyökkäyspaikkoja kovinkaan aktiivisesti. Luonnollisesti Pinan ulosajon jälkeen ottelu meni enemmän tai vähemmän pelailuksi.