La Ligassa aloitetaan pikku hiljaa kauden viimeinen kolmannes. Käydään sitä ennen läpi, mitä 25. ottelukierroksella tapahtui.

Alberto Buenon neljän maalin ilta

Komeimmasta tempusta vastasi Rayo Vallecanon Alberto Bueno. Rayo voitti lauantaina pelatussa ottelussa Levanten maalein 4-2. Bueno viimeisteli kaikki Rayon osumat. Neljä maalia on jo sinänsä harvinainen ja kova juttu. Vielä ihmeellisemmäksi tempun tekee se, että Bueno iski kaikki maalinsa vartin sisään. Kaiken lisäksi hän viimeisteli maaleja niin oikealla jalallaan, vasurillaan kuin päälläänkin.

– En ollut koskaan aiemmin ammattilaisurallani tehnyt kolmea maalia yhdessä ottelussa, joten voit vain kuvitella millaista on tehdä neljä. Muistan tämän aina erityisenä otteluna, Bueno sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.

Maalien myötä Bueno nousi tämän kauden La Ligassa parhaaksi espanjalaiseksi maalintekijäksi. Osumia on nyt kasassa 12. Rayon päävalmentaja Paco Jémez ehti jo julkisesti ajaa Buenoa Espanjan maajoukkueeseen.

Madridilaisilla vaikea viikonloppu

Madridin talousalueen joukkueilla viikonloppu ei sujunut erityisen hyvin. Lähiöjoukkue Rayo Vallecano voitti, mutta siihen voitot jäivätkin. Getafe hävisi lauantaina Málagalle maalein 2-3. Todelliset paukut nähtiin sunnuntaina. Ensin Sevilla tylsytti Atlético Madridin. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Heti perään Real Madrid isännöi Villarrealia, joka puolusti raivokkaasti. Real vyörytti hyökkäyksiään jatkuvasti vieraiden maalille, mutta Villarreal kesti, suurelta osin Sergio Asenjon erinomaisten torjuntojen ansiosta.

Madridilaisten pistemenetykset palauttivat jännityksen La Ligan sarjataulukkoon. Granadan voittanut Barcelona on nyt kaksi pistettä sarjaa johtavaa Realia perässä, joten 22. maaliskuuta pelattavassa El Clásicossa on näillä näkymin todella suuret panokset. Atlético ei vielä kokonaan pudonnut mestaruusjunasta, mutta ero kärkeen on seitsemän pistettä eli vaikealta näyttää. Atlético saa sen sijaan tosissaan taistella kolmannesta sijasta, sillä Valencia nousi vain pisteen päähän viime kauden mestarista. Myös viidennestä paikasta käydään kovaa kilpailua. Sevillalla on 46 ja Villarrealilla 45 pistettä. Kaksikkoa saavutti Málaga, jonka saldo on nyt 41 pinnaa.

Nousijoiden raskas kevät

Kevät on nousijajoukkueiden kohdalla monesti piinaavaa aikaa. Syksyn kuherruskuukausi on taittunut, ja pitkä kausi alkaa verottaa. Niin nytkin. Eibar pelasi loistavan syksyn. Nyt joukkue on kuuden ottelun tappioputkessa. Ei pieni baskiryhmä ole edelleenkään paljon maaleja päästänyt. Kolme viimeisintä peliään Eibar on hävinnyt lukemin 0-1. Ongelma on ollut maalinteko. Tappioputkensa aikana Eibar on tehnyt vain yhden maalin, viimeisessä neljässä pelissä ei yhtään.

Eibar on sentään edelleen sijalla 13, ja matkaa putoamisviivan alle on viisi pistettä. Paljon heikompi tilanne on toisella nousijajoukkueella Córdoballa, joka seilaa niin ikään kuuden pelin tappioputkessa. Pisteiden raapiminen kasaan on ollut monesti lähellä. Heikon putken otteluista viisi on päättynyt yhden maalin tappioon. Vastustajatkin ovat olleet kovaa luokkaa: Real Madrid, Valencia, Sevilla… Totuus on kuitenkin se, että Córdoba on sarjassa viimeisenä. Matkaa ensimmäisen säilyjän paikalle on jo kuusi pistettä, joten huonolta näyttää.

Eibarin ja Córdoban välissä majailee nousijajoukkueista kolmas eli Deportivo La Coruña. Deporin voitoton putki on tällä hetkellä kolmen ottelun pituinen. Ensin kaksi tappiota, ja viime viikonloppuna pisteen arvoinen suoritus putoamista vastaan niin ikää taistelevaa Almeríaa vastaan. Deporinkin suurin huolenaihe on viime peleissä ollut maalinteko. Kolmeen viime peliin joukkue ei ole onnistunut tekemään yhtään täysosumaa. Almeríaa vastaan Depor pääsi pelaamaan 35 minuuttia ylivoimalla, mutta sekään ei auttanut. Tässä vaiheessa kautta galicialaisryhmä on 15:ntenä. Putoamisviiva kummittelee kolmen pisteen päässä.

Kierroksen maalit

Kierroksen komeimmaksi osumaksi oli jälleen monia hyviä vaihtoehtoja tarjolla. Emme osanneet valita kahden Málaga-maalin väliltä, joten tarjoilemme teille molemmat. Ensimmäisen osuman pommitti Sergi Darder, kun peliä oli takana 56 minuuttia. Toiseen osumaan Samuel Castillejo teki erinomaisen esityön, ja maalin viimeisteli akrobaattisesti Ricardo Horta. Tässä kohtaa pelikello näytti 68:aa minuuttia. Hortan maali alkaa videolla kohdasta 0:27.